ASSOCIACIONS D’EMPRESARIS, COMERCIANTS I EL CONSISTORI TENEN DOS MESOS PER APORTAR ESTRATÈGIES O PROPOSTES QUE AJUDEN A DINAMITZAR EL SECTOR EMPRESARIAL

16/09/2020

El Centre de Promoció i Desenvolupament Municipal va acollir ahir el plenari del Pacte Local per la innovació, la ocupació i el desenvolupament empresarial, una agrupació que integra l’ajuntament, els agents econòmics i els agents socials.

L’acte, que varen presidir l’alcalde Jesús Borràs i la regidora de Promoció Econòmica Pilar Bastante, va centrar l’ordre del dia en la reactivació i dinamització de l’economia i la ocupació front al coronavirus. Així, es va detallar que les associacions d’empresaris i comerciants que formen part d’aquest pacte tenen dos mesos per a presentar davant el Comitè Gestor del Pacte propostes i alternatives per a reactivar de forma efectiva l’activitat econòmica.

Després d’analitzar la situació de les empreses i les dades d’ocupació i desocupació que el Departament de Promoció Econòmica manté actualitzats, el Pacte va concloure ahir que «ara més que mai, és el moment d’ajuntar esforços i buscar entre tots i totes idees que es concreten en projectes».

«Amb el Covid-19, som conscients que l’activitat econòmica està penjant del fil i volem donar suport i seguretat a tot el sector econòmic de Manises, conjuntament amb diferents associacions d’empresaris i comerciants de Manises que formen part del pacte per la innovació i promoció econòmica», va explicar Borràs.

Per la seua banda, la regidora de Promoció Econòmica, Pilar Bastante, va destacar «el compromís de reunir-nos dintre de dos mesos i aportar idees i propostes per millorar tot el teixit empresarial de Manises», així mateix, la regidora va apuntar que «amb la crisi de la pandèmia és més necessari que mai estar al costat de tot el teixit empresarial i buscar solucions entre tots. L’ajuntament es posa a disposició de tots per a qualsevol suport que puguen necessitar».

Baixa d’empreses al registre i pujada de l’atur

La situació en la que ens trobem amb la crisi del coronavirus ha afectat no només a la salut de la societat sinó també a l’activitat econòmica de les persones i les empreses. Manises no ha sigut una excepció. Per això, des del Pacte Local de Promoció Econòmica treballen per a prevenir i reparar la situació de vulnerabilitat en la qual es troben moltes empreses de Manises.

Segons dades proporcionades pel Centre de Promoció i Desenvolupament Municipal, l’atur en la localitat ha pujat de 2.655 persones aturades en novembre de 2019, a 3.179 en agost de 2020. La xifra va arribar al seu punt més alt en juny d’aquest any amb 3.284 persones aturades a Manises. En aquesta línia, les contractacions a Manises han baixat de 872 contractes a novembre de 2019 a 334 a agost de 2020.

Pel que fa a l’activitat empresarial, Manises té donades d’alta a l’Agència Tributaria un total de 3.114 empreses, de les quals 464 s’han donat d’alta com noves mercantils en 2020. A l’altra cara de la moneda, les empreses de Manises que s’han donat de baixa han sigut un total de 445.

Ajudes a autònoms

Durant la reunió que va tindre lloc ahir, també es va parlar de quina manera s’estan distribuint totes les ajudes a autònoms i xicotetes empreses emitides des del Ajuntament de Manises. Un total de 250.000 euros de partida pressupostària dirigida a actuar sobre les empreses i autònoms més afectats per la Covid-19.

El Pacte Local per la innovació, la ocupació i el desenvolupament empresarial està format per les associacions empresarials Asi Manises, Ascoma i Avec; la Escola Superior de Ceràmica; el CEEI, Labora i un representant de cada partit polític (PP, PSOE, APM, Podemos i Ciutadans).

A més, també formen part d’aquest acord UGT, Centres de Secundària, Càmera de Comerç, Universitats, Associació d’Autònoms i Cáritas.