El PMUS no seguirà avant. Foto Aj. Manises

17/09/2020

• La Conselleria organitza una jornada on-line i entrega els Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat en la Comunitat Valenciana (Premios SEMcv)

L’Ajuntament de Manises ha rebut este matí un premi per la remodelació de la «baixada als col·legis», un projecte de mig milió d’euros que va inaugurar-se fa un any i que tenia com a objectiu millor l’accessibilitat i millorar un dels espais més concorreguts del municipi.

La zona, popularment coneguda com «la baixada als col·legis», alberga quatre centres educatius. L’actuació, en esta línia, va permetre afavorir els recorreguts a l’escola i dota a Manises d’una ruta segura als centres educatius. Per altra banda, es tracta d’un espai de passeig del qual fa ús població de totes els edats i per això es tracta d’una actuació de repercussió important.

Així ho ha valorat el jurat que integra els Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat en la Comunitat Valenciana (Premios SEMcv), que ha guardonat l’actuació municipal amb un primer premi durant la jornada de hui.

Carmen Moreno, regidora de Mobilitat, ha expressat la seua «satisfacció» al «veure reconegut un treball que ha suposat, sense dubte, una millora del dia a dia dels manisers i maniseres de totes les edats». Per a la edila, «un reconeixement així no es rep tots els dies i hem d’estar orgullosos del poble que tenim, jo estic molt contenta d’aquest premi per a la ciutat de Manises i contribuir a fer una ciutat més amable», ha apuntat Moreno.

D’altra banda, i segons paraules del regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manises, Rafael Mercader, «un dels objectius d’aquesta Regidoria és el de facilitar l’accés als espais públics i és per això que totes les nostres polítiques van encaminades a millorar l’accessibilitat i integració d’aquestos espais urbans». Així mateix, Mercader ha destacat la voluntat del departament a continuar treballant sobre aquest tipus de projectes.

Lara Llop i Marcel Cumplido han sigut els arquitectes encarregats de desenvolupar el projecte, el qual consideren un gran repte d’accessibilitat universal «perquè es tracta d’una zona de pas confluït que al mateix temps és utilitzada per desenes d’escolars de manera diària».