Carmen Moreno. Regidora de Seguretat Ciutadana
22/11/2019
La Policia Local de Manises controlarà l’admissió de menors a les sales de joc

La nostra companya Carmen Moreno, ha apostat per posar fre a les sales de joc del nostre poble i ens deixa la seua opinió

Per ser un tema preocupant i que afecta a moltes llars espanyoles, haurien d’actuar urgentment el Ministeri d’Hisenda i de Sanitat, Consum i Benestar Social davant la proliferació de l’obertura de sales de joc i d’apostes. S’hauria de prohibir la publicitat en mitjans de comunicació com són televisió, ràdio i internet, a més d’utilitzar personatges públics per tal finalitat”

Al seu moment també es va prohibir la publicitat del tabac o l’alcohol pels seus efectes nocius per a la salut. Per tant l’excessiva publicitat sense control afecta negativament als menors d’edat per ser el col·lectiu més vulnerable i les polítiques han d’anar dirigides a protegir-los a ells i les seues famílies, endurint les sancions i aquells que incórreguen en infraccions greus o molt greus amb la retirada de la llicència. Els polítics treballem per a aconseguir el major benestar de la ciutadania i cridarem a les portes que faça falta fins a aconseguir-lo”

L’Ajuntament de Manises, amb l’objectiu de frenar l’increment progressiu dels casos de ludopatia entre la població jove, regularà, a través de controls aleatoris per part de la Policia Local, l’edat d’admissió de les persones que freqüenten les quatre sales de joc que hi ha al municipi, prevenint així que joves menors de divuit anys facen ús d’aquests espais.

 

La situació d’aquest tipus de negoci és complexa, ja que la Llei autonòmica de joc encara està per aprovar. No obstant això, la Generalitat Valenciana, encarregada de concedir les llicències d’obertura d’aquests locals, ha acordat, a través del Consell del Botànic, paralitzar la concessió d’aquestes llicències, davant les preocupants dades que han facilitat les 33 Unitats de Conductes Addictives (UCA) de la Comunitat Valenciana, dins de les quals es troba Manises. Segons aquestes, s’ha passat de 439 tractaments per joc patològic el 2014 a 588 l’any passat, un 34% més.

 

Segons la regidora de Policia, Protecció Civil i Seguretat Ciutadana, Carmen Moreno (APM-Compromís), “es tracta d’una preocupació que ja teníem durant la passada legislatura. L’objectiu és prevenir la dependència de les apostes i el joc, sobretot, entre la població jove, mitjançant el control policial”.