MANISES EXIGEIX LA IMMEDIATA CONSTRUCCIÓ DE LA PASSAREL·LA D’ACCÉS PER ALS VIANANTS A L’AEROPORT

9/12/2019
L’inexistent accés per als vianants provoca que cada dia centenars de persones es juguen la vida

Ahir un home va ser atropellat per un vehicle quan travessava a peu la N220 de camí a l’aeroport de Manises. La víctima, de 56 anys, va morir en l’acte.

Segons paraules de l’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis, “lamentem profundament aquesta desgràcia i exigim de nou al Ministeri de Foment que pose solució a aquest problema que existeix a la nostra ciutat des que es va instal·lar l’aeroport de València en el terme municipal de Manises”. “És inadmissible que el Ministeri de Foment no acomplisca amb la seua responsabilitat, quantes víctimes fa falta perquè el Ministeri actue?” afig el primer edil de Manises.

“Es tracta d’una reivindicació històrica de Manises que està costant la vida a persones, és necessari que no es demore més la construcció d’un accés segur a l’aeroport de València” , reclama l’alcalde de Manises.

Recordem que durant l’estiu de 2018 un pare i una filla van ser atropellats en el mateix punt, resultant el pare mort. Després de l’incident es van mantindre diverses reunions tant amb la subdelegació de govern com amb la delegació de govern amb la finalitat de posar solució a aquest punt negre. Al setembre de 2018 el delegat del govern, Juan Carlos Fulgencio, es comprometia a construir la passarel·la per als vianants. No obstant això, a l’abril de 2019 la premsa comunicava que la construcció de la passarel·la estava lligada al projecte de desdoblament de la N220. “Hauria de tractar-se de dos projectes diferents ja que l’accés per als vianants és una necessitat de primer ordre per a evitar pèrdues humanes”, ha afegit l’alcalde de Manises.

Des de l’inici de l’anterior legislatura, s’han mantingut diverses trobades de treball amb l’anterior delegat del govern per a tractar la necessitat urgent d’una passarel·la per als vianants que connectara de manera segura la ciutat de Manises amb l’aeroport. Al juliol de 2018, després de l’atropellament i defunció d’una persona, es va avançar cap a una solució amb la construcció d’una passarel·la que no acaba de fer-se realitat i que podria evitar accidents mortals com el succeït ahir.

A més, després de les diverses reunions de treball mantingudes entre el consistori de Manises i la Delegació de Govern, al setembre de 2018, la Delegació de Govern va traslladar a la Subdirecció de Conservació del Ministeri de Foment, la memòria tècnica (Sector V-6) de l’esborrany de treball denominat “Passarel·la d’accés per als vianants a l’Aeroport de València” amb indicació de tramitació d’urgència. El pressupost d’aquesta infraestructura era de 1,5 milions d’euros.

En supeditar-se la construcció de la passarel·la per als vianants al projecte de la N220, s’ha retardat la construcció d’aquesta. “És incomprensible que davant la urgència que plantejava la Delegació de Govern en 2018, el Ministeri de Foment haja paralitzat aquesta actuació, i més, sabent que la Delegació de Govern havia tramitat aquesta petició per via d’urgència en conéixer de primera mà la premura d’aquesta actuació”, ha afirmat Jesús Borràs i Sanchis.

D’altra banda, l’Ajuntament de Manises, en la sessió plenària del mes d’octubre de 2019, va aprovar una moció institucional que sol·licitava al Ministeri de Foment la paralització del projecte de desdoblament de la N-220, i que apel·lava de nou a aquest organisme perquè realitzara la construcció immediata de la passarel·la promesa per la Delegació de Govern.

Des de l’Ajuntament de Manises demanem responsabilitats i continuarem exigint fermament a les administracions competents la passarel·la per als vianants d’accés a l’Aeroport de Manises. No desistirem fins que la ciutat de Manises tinga un accés per als vianants digne i, sobretot, que acomplisca amb les normes de seguretat. Ja n’hi ha prou d’arriscar vides humanes i incomplir i derivar responsabilitats pròpies que tenen finalment, fatals conseqüències.

Per últim, l’alcalde de Manises convocarà dilluns una reunió urgent amb els portaveus dels diferents grups polítics per tal de valorar les mesures a prendre.