03 de maig de 2021

A continuació es presenta un resum dels punts del dia de la sessió plenària celebrada dijous passat 29 d’abril. El ple s’ha celebrat de manera telemàtica i ha sigut retransmés en directe i en obert pels canals oficials de l’Ajuntament de Manises.

En primer lloc s’ha aprovat per unanimitat l’acta de la sessió anterior.

Els assumptes tractats han sigut els següents:

El primer punt del dia ha sigut referit a l’àrea d’Alcaldia. Concretament, es tractava d’una proposta sobre les bases del Concurs de Grafiti sota la campanya “Mercat i Art”. El punt ha sigut aprovat encara que no manera unànime. La votació ha quedat de la següent forma: vots a favor del grup APM-Compromís (6), PSOE (4), Ciutadans (3) i Podemos (2); vots en contra del Partit Popular (5); abstenció del grup VOX (1).

El següent punt del dia referit a temes de l’àrea d’Economia i Hisenda amb motiu de la cessió de béns mobles a l’IES Ausias March ha sigut aprovat per unanimitat. I l’expedient de modificació de crèdits número 7/2021 per suplements de crèdit també ha sigut aprovat i la votació ha sigut la següent: vots a favor del grup APM-Compromís (6), PSOE (4) i Podemos (2); abstenció del Partit Popular (5), Ciutadans (3) i VOX (1).

Tot seguit, s’han donat pas als dictàmens de les comissions informatives:

-Dació de compte al Ple dels informes de control financer definitius elaborats durant l’exercici 2020.

-Donar compte de l’informe resum anual de l’Ajuntament de Manises dels resultats del control intern de l’exercici 2020.

-Informació comptable sobre execució pressupostària corresponent al primer trimestre de l’exercici 2021.

-Donar compte de la Resolució de l’Alcaldia 1344/2021 de 14 d’abril, en la qual s’aprova el Pla de Tresoreria 2n trimestre de 2021.

-Informe morositat primer trimestre 2021.

A continuació, s’ha exposat una proposta referida a l’àrea de Desenvolupament Sostenible. Aquesta proposta manifestava l’aprovació definitiva del projecte de Servei Públic de Transport Urbà Col·lectiu a la Ciutat de Manises. Finalment, el punt ha sigut aprovat. La votació ha quedat de la següent forma: vots a favor del grup APM-Compromís (6), PSOE (4), Podemos (2) i VOX (1); vots en contra del Partit Popular (5) i Ciutadans (3).

Després s’ha donat pas a les propostes dels regidors i grups polítics:

-Proposta del Regidor-delegat Joventut d’aprovació del projecte “Camp de voluntariat juvenil Obradors”. Aquesta moció ha sigut aprovada per unanimitat.

-Proposta del grup municipal Partit Popular per a establir a l’Ajuntament l’acta digital. Aquesta moció ha sigut retirada.

-Proposta del grup municipal Partit Popular per a la instal·lació de passos vianants, intel·ligents i sostenibles en les zones de densitat de trànsit alt. Aquesta moció ha sigut aprovada per unanimitat.

-Proposta del grup municipal Vox per a la creació del protocol per a la lluita contra el bullying fóra dels centres educatius. Aquesta moció ha sigut rebutjada. La votació ha quedat de la següent manera: vots en contra del APM-Compromís (6), PSOE (4) i Podemos (2); vots a favor del Partit Popular (5), Ciutadans (3) i Vox (1).

-Proposta del grup municipal Vox per a la creació d’una campanya de conscienciació de la conservació de parcs i jardins i la lluita contra el vandalisme. Aquesta moció ha sigut retirada.

Finalment, s’ha donat pas a altres assumptes que havia de resoldre el Ple per raons d’urgència. La sessió ha finalitzat amb un torn de precs i amb la informació al Ple de les Resolucions adoptades per Alcaldia (de la 979/2021 a la 1452/2021).