29/05/2020

La UPCCA de l’Ajuntament de Manises, amb motiu de la celebració del dia internacional sense tabac, ens alerta sobre les falses creences que sobre les pipes d’aigua existeixen entre els joves existeixen.
 

– Les pipes són tan perjudicials com fumar cigarrets i poden causar càncer i infeccions respiratòries i cardiovasculars.

– 1 sessió de pipa és equivalent a 200 vegades el fum d´un cigarret. Amb els mateixos nivells de monòxid de carboni, metalls pesants, nicotina i cancerígens que el cigarret.

– Altres herbes, melasses, i glicerines lliures de nicotina també contenen substàncies cancerígenes i tòxiques per al sistema respiratori i cardiovascular que no estan reflectides en l´etiquetatge d´aquests.

– La temperatura del fum que baixa pel tub des del carbó és completament insuficient per a generar vapor d´aigua.

– L´aigua de la pipa no filtra res, en aquesta aigua es concentra el fum i el seu sabor. La realitat és que la pipa no disposa de cap mecanisme que faça que estigues exposat a menys substàncies tòxiques que amb els cigarrets normals.

– Compartir filtres i mànegues augmenta el risc de transmissió de malalties infeccioses greus com la tuberculosi, l´hepatitis greus com la tuberculosi, l´hepatitis, l´herpes, etc.

– La llei permet la utilització de les pipes en locals públics (cafeteries, bars, clubs) sempre que no es fume tabac, encara que hi ha sospites que algunes mescles puguen contenir tabac.

– Organitzacions sanitàries reclamen que els productes utilitzats per a fumar en pipa estiguen subjectes a la mateixa regulació que els productes del tabac.

– A més, sol.liciten que els locals i els productes utilitzats per a fumar en pipa siguen considerats d´iniciació a l´hàbit de fumar i passen a ser regulats per la Llei antitabac.