29 de abril de 2024

Manises acull una jornada sobre les indicacions geogràfiques protegides en la ceràmica

• La trobada ha comptat amb diverses ponències i taules redones

Manises, 29 d’abril de 2024.- La Casa de Cultura de Manises ha acollit aquest dilluns la jornada tècnica ‘Les indicacions geogràfiques protegides (IGP) aplicades a la ceràmica’, organitzada per l’Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica (AeCC), en la qual s’han abordats diferents assumptes relacionats amb la ceràmica europea, sobretot, l’espanyola, la portuguesa i la italiana. 

El regidor de Cultura i Promoció de la Ceràmica, Xavier Morant, ha manifestat que “aquesta jornada de treball ha servit per a posar en comú bones pràctiques sobre l’aplicació de la IGP en la ceràmica de diferents regions de la Unió Europea (UE), així com per a reunir en un mateix fòrum importants figures coneixedores de la situació del sector ceràmic i aprendre sobre la regulació europea per a l’artesania”. 

A més de la ponència sobre bones pràctiques en Barcelos (Portugal) i en el conjunt d’Itàlia, s’ha celebrat una taula redona entorn de l’aplicació de les indicacions geogràfiques protegides a Espanya. L’acte ha comptat també amb la intervenció especial d’Inmaculada Rodríguez-Piñero, diputada al Parlament Europeu i membre de la Comissió de Comerç Internacional de la UE. 

‘Com les IGP poden ajudar els productes ceràmics espanyols’ i ‘La importància de protegir els productes artesanals i del treball en xarxa a nivell internacional’ han sigut els títols de dos dels col·loquis que han tingut cabuda en aquesta jornada, que ha transcorregut en modalitat mixta (presencial i en línia).