12 de abril de 2024

Avancen a bon ritme les obres de la carretera nacional N-220

• La delegada del Govern, l’alcalde de Manises i altres membres de la corporació municipal visiten els treballs de millora de la infraestructura, amb una inversió de 85,4 milions d’euros

Manises, 12 d’abril de 2024.- La delegada del Govern d’Espanya en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, junt amb l’alcalde de Manises, Javier Mansilla, i altres membres de la corporació municipal, han visitat aquest divendres les obres de la carretera nacional N-220, un gran projecte en el qual s’està construint un espai per als vianants enjardinat a Manises per a connectar les dos zones del municipi d’ambdós costats de l’actual calçada, millorant la fluïdesa i la seguretat viària, amb una inversió de 85,4 milions d’euros del Ministeri de Transport i Mobilitat Sostenible (MITMA).

Amb esta obra deixarem de tindre molesties de contaminació i sorolls a la vegada que guanyem un bulevard de vora 20.000 m2 on podrem gaudir d’espais esportiu, de descans i d’oci. A més a més d’aquesta manera s’unirà la zona de l’Alameda Park i el Barri Sant Francesc amb la resta de la població.

Per part seua, la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha manifestat que “el Govern d’Espanya torna a comprometre’s amb els municipis de la Comunitat Valenciana i, sobretot, amb la qualitat de vida de les persones” posant d’exemple les obres de duplicació de la N-220, ja que “amb aquesta intervenció que estem visitant hui canviarà radicalment la fisonomia de Manises, eliminarà eixa barrera arquitectònica que ha tingut durant tantíssims anys la ciutat i, a més, guanyarà un espai verd, lúdic, esportiu, de convivència, per tant, farà que Manises siga una ciutat molt més habitable i molt més saludable”. 

Aquests treballs del MITMA suposaran una millora substancial en l’accés a l’aeroport. Concretament, el projecte contempla l’increment de la capacitat de l’actual carretera N-220 mitjançant la seua duplicació en dos calçades amb dos carrils per sentit. A més, donarà lloc a un enllaç entre l’autovia V-30 en sentit by-pass i Manises-Aeroport i afavorirà la connexió ciclopeatonal amb l’aeroport unint-lo amb el nucli urbà de Manises amb un triple itinerari segur per a vianants i ciclistes. 

D’altra banda, l’actuació del MITMA inclou la creació d’un espai enjardinat a Manises de 20.000 m², amb zones esportives i parc infantil, que té per objectiu donar plena connexió rodada i per als vianants entre les dos zones del municipi a ambdós bandes de l’actual N-220. També s’habilitarà una sendera per als vianants al parc natural del riu Túria des d’aquesta zona i es crearà una nova ruta circular de passeig que uneix camins rurals amb els carrers del municipi.