05 de febrer de 2024

 Manises sol·licita a l'IVACE la subvenció per a la modernització del polígon ‘Parc Empresarial de l'Aeroport’
  • El pla contempla l’ampliació del sistema de vigilància, l’adequació paisatgística de rotondes o la substitució de l’enllumenat

Manises, 05 de febrer de 2024. L’Ajuntament de Manises ha aprovat per unanimitat, en la sessió ordinària del primer ple del 2024, la memòria de sol·licitud de subvenció per a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). Aquest projecte es troba dins de la fase III de modernització del polígon “Parc Empresarial de l’Aeroport”. L’import sol·licitat és de 998.500 euros i s’inclou dins de la subvenció per a plans d’inversió per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en àrees industrials i enclavaments tecnològics per a enguany.

Amb aquest projecte i aquesta subvenció de 998.500 euros de millora i modernització de polígons, busquem millorar les dotacions municipals per a les empreses locals, així com facilitar i atraure noves empreses, que ens permeten un creixement econòmic i la creació d’ocupació de qualitat per als veïns i les veïnes de Manises.

El projecte tècnic, que rep el nom de ‘Modernització Parc Empresarial Aeroport Fase III’, engloba actuacions com ara la millora de la xarxa de subministrament d’aigua mitjançant la substitució de les instal·lacions antigues per altres de materials menys perjudicials per al medi ambient, la rehabilitació viària en l’execució de voreres perquè complisquen amb la normativa d’accessibilitat actual i l’adequació paisatgística de les rotondes situades al carrer Salt de l’Aigua, regenerant així els espais verds d’accés al polígon mateix. 

A més, el pla contempla l’ampliació del sistema de vigilància mitjançant un circuit tancat de televisió (CCTV) connectat a la Policia Local en algunes zones, la col·locació d’aparcaments de bicicletes amb seguretat antirobatori per a fomentar una mobilitat més ecològica i sostenible, la substitució de l’enllumenat públic per tecnologia LED, la qual cosa suposarà un estalvi econòmic i major eficiència energètica, així com la implantació de fibra òptica com a mesura de digitalització. 

Finalment, amb aquest projecte de modernització d’entorns industrials, l’Ajuntament de Manises pretén crear un cens de les empreses pertanyents al polígon “Parc Empresarial de l’Aeroport”, a més de col·locar panells informatius, senyalització directòria de companyies i un servei interactiu.