27 de març de 2023

Manises participarà en Dies Europeus de l'Artesania, Hola Ceràmica! i Fira de les Comarques
  • L’objectiu de la participació en aquestes jornades pretén continuar fomentant la professió ceràmica, la història de les tècniques ancestrals i creacions contemporànies pròpies de la localitat

Manises, 27 de març de 2023

Durant aquesta setmana Manises serà present en diferents jornades de gran rellevància en el sector ceràmic. Del 27 de març al 2 d’abril serà present en Dies Europeus de l’Artesania, el 31 de març, 1 i 2 d’abril en Fira de les Comarques i ‘¡Hola Ceràmica!’

Un any després de ser nomenada Ciutat Creativa de la UNESCO en la modalitat d’Artesania i Arts Populars, des de la localitat es continua apostant per una participació activa en esdeveniments que promouen i fomenten la ceràmica artesanal.

Segons paraules del regidor de Promoció de la Ceràmica de l’Ajuntament, Xavier Morant “des de Manises apostem sempre per enaltir la nostra tradició més arrelada i revitalitzar el sector ceràmic, per tot això ens unim a les diferents campanyes en l’àmbit europeu que tindran lloc durant els pròxims dies”. Per part seua, el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manises, Àngel Mora, ha remarcat que “Fira de les Comarques és un aparador perfecte per a mostrar al món els nostres recursos turístics i com no, la nostra ceràmica”.

Esdeveniments

Dies Europeus de la Artesania i ‘¡Hola Ceràmica!’

Del 27 de març al 2 d’abril, Manises serà present en els Dies Europeus de l’Artesania, una oportunitat per a observar la diversitat de la creació artesana a Espanya.

D’altra banda, els dies 1 i 2 d’abril tindrà lloc ‘¡Hola Ceràmica!’. Una activitat de dinamització de la ceràmica que pretén donar a conéixer a un públic més ampli la ceràmica a través de diverses jornades de visites tant a l’Associació Valenciana de Ceràmica com al Museu de Ceràmica de Manises. L’activitat està promoguda per l’Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica (AeCC). Altres països amb associacions nacionals de ciutats de la Ceràmica com Itàlia i Portugal coincideixen en la celebració d’aquests esdeveniments.

Amb motiu dels Dies Europeus i de ‘¡Hola Ceràmica!’, Manises ha organitzat activitats gratuïtes amb l’objectiu d’acostar a visitants i interessats de totes les edats a l’esfera de la creació artesanal.

El 27 de març l’Associació Valenciana de Ceràmica AVEC – Gremi, realitzarà a les 10.30 hores un taller de decoració de taulell amb la tècnica del socarrat, i a les 12.00 hores una visita al taller, exposició i botiga.

Així mateix, els dies 31 de març i 1 d’abril, el Museu de Ceràmica de Manises realitzarà un recorregut guiat gratuït a les 10:30h. Per a assistir s’haurà de confirmar assistència en [email protected].

Amb motiu de la celebració dels Dies Europeus de l’Artesania i Hola Ceràmica!, des de les xarxes socials de Manises City of Ceramics s’ha llançat un sorteig en el qual els premiats guanyaren un taller ceràmic a Aliar-te Ceràmica i un pack de peces ceràmiques artesanals. Un sorteig que estarà actiu per a la seua participació fins al dilluns 3 d’abril.

Fira de les Comarques 

Els dies 31 de març, 1 i 2 d’abril l’Ajuntament de Manises participarà en la Fira de les Comarques, que organitza la Diputació de València en la Plaça de Bous de la ciutat del Túria. L’objectiu de la participació de Manises té com a finalitat la promoció de la ciutat, de la seua història, patrimoni i tradició ceràmica.

Es tracta d’una de les fires turístiques més importants de la Comunitat Valenciana, on serà present tota l’oferta turística de les comarques i municipis de la província de València. L’objectiu de la fira és promocionar els productes turístics dels municipis de l’interior de la província de València.