12 de maig de 2021

Hola Ceràmica! és una activitat de dinamització de la ceràmica organitzada per l’Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica (AeCC), que pretén obrir les portes dels tallers, museus i altres recursos ceràmics, per a així donar a conéixer-los a un públic ampli. A causa de les restriccions de la pandèmia ocasionada pel coronavirus, l’edició 2021 consistirà en accions basades en la difusió de vídeos i fotos de la nostra artesania ceràmica. 

En aquesta cinquena edició, que tindrà lloc els dies 15 i 16 de maig, Manises participarà al costat de la resta de ciutats espanyoles que formen part de l’Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica. 

Es tracta d’una gran trobada virtual del món de la ceràmica l’objectiu de la qual és donar major visibilitat i posar en valor la nostra ceràmica, en tota la seua gran diversitat. 

A Manises, la Regidoria de Promoció de la Ceràmica, ha preparat una sèrie de vídeos per a promoure la participació en l’esdeveniment i mostrar els treballs, que malgrat la pandèmia, estan fent actualment els artesans. 

Els vídeos estan gravats en els punts ceràmics més importants de la ciutat com són els tallers artesanals, seus d’associacions, centres educatius i espais museístics. 

Els artesans ceramistes filmats en els seus tallers i des dels quals conviden al públic a gaudir d’Hola Ceràmica són: Conxa Arjona i David Sanchez (Drac Ceramic Manises), Pepe Royo, Maribel Martínez, Ceràmiques Palanca, La Ceràmica Valenciana de José Gimeno, Maribel Salas i Francisco Mas.

A més, comptem amb la participació de l’Associació Valenciana de Ceràmica AVEC-Gremi , ANPEC -Associació Nacional de Professionals en Ceràmica i la Escola d’Art i Superior de Ceràmica de Manises. 

Destacar també la participació en l’esdeveniment de Sara Blanes, directora del Museu de la Ceràmica de Manises, on es pot visitar una completa i interessant col·lecció formada per mes de 5000 peces que posa en valor la tradició i labor ceràmica que es produeix a Manises al llarg de la història. 

Per a Manises aquesta edició d’Hola Ceràmica! és molt especial atés que ens trobem immersos en la candidatura com a ciutat creativa per la Unesco en la categoria d’Artesania i Arts Populars. 

Per això animem a tota la ciutadania a participar en aquesta edició en línia d’Hola Ceràmica! on podran gaudir, des de les seues cases i de manera segura, amb la ceràmica no sols local, també de tot el país.