11/09/2020

Manises ha registrat en la primera setmana de setembre (del 31 d’agost al 6 de setembre) 18 nous casos positius de coronavirus, segons ha informat el Departament de Salut Pública de Manises. Aquests 18 nous contagis suposen menys de la meitat de casos registrats l’última setmana d’agost (del 24 al 30 d’agost), quan es van comptabilitzar 40 nous contagis.

Segons dades del Departament de Salut Pública de Manises, durant la setmana del 10 al 16 d’agost es van notificar 20 nous contagis en la localitat. D’altra banda, durant la setmana del 17 al 23 d’agost es registraren 21 nous casos. Recordem que la xifra total de casos actius varia diàriament, i es poden produir ascensos en les xifres però també descensos (persones que ja han superat la malaltia). Hui dia, aquests són les últimes dades oficials amb els quals compta l’Ajuntament de Manises i que així li han sigut facilitades.

El consistori, una vegada més, fa una crida a la calma, prudència i responsabilitat dels seus ciutadans i ciutadanes, i demana el compliment estricte de les obligacions i recomanacions sanitàries vigents: ús de màscara, distància social i higiene constants. Aquestes normes han de respectar-se en tot moment, fins i tot en les reunions familiars i socials, que són l’origen de molts dels brots que tenim actualment. Cal actuar amb sentit comú i no baixar la guàrdia fins i tot en el nostre entorn més pròxim.

Per últim, la informació sobre nous contagis és competència exclusiva de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, i la gestió d’aquests competeix al Centre de Salut Pública de Manises, englobat dins del Departament de Salut de Manises. L’Ajuntament, per tant, col·labora amb les institucions sanitàries per a evitar l’extensió dels brots i comunicarà aquella informació rellevant que siga considerada com a tal. Les dades sobre l’evolució són responsabilitat de la Conselleria, que, per qüestions de Protecció de Dades, és l’únic organisme que els pot facilitar. Aquestes dades poden consultar-se diàriament en el següent enllaç:
http://coronavirus.san.gva.es/estadisticas