Resum del Ple Municipal del 27 de febrer de 2020
3/03/2020

A continuació es presenta un resum dels punts del dia de la sessió plenària celebrada el passat dijous 27 de febrer:

La sessió ha començat amb l’aprovació de l’acta de la sessió anterior de gener per part de tots els grups polítics. A continuació s’ha procedit a llegir els dictàmens de les comissions informatives.

Els següents punts del dia han sigut referits a temes d’Hisenda, Economia i Administració General. En concret, s’ha donat compte sobre el període mitjà de pagament a proveïdors i informe de morositat corresponent al quart trimestre de 2019. També s’ha donat compte de l’aplicació d’increments retributius en matèria de personal derivats del RDL 2/2020. L’Ordenança Reguladora de la Prestació Patrimonial Pública no Tributària de prestació del servei de piscines municipals ha sigut aprovat amb els vots a favor de tots els grups polítics excepte el Partit Popular que s’ha abstingut.

El sisé punt de l’ordre del dia ha sigut la modificació puntual número 27 del Pla General d’Ordenació Urbana, rebutjada amb l’abstenció del Partit Popular (5), PSOE (4), Ciutadans (3), VOX (1) i un vot d’APM-Compromís (1) i els vots a favor d’APM-Compromís (4) i Podemos (2). L’acord requereix un mínim d’11 vots per ser aprovat.

El seté punt, una proposta d’acord d’adhesió del municipi de Manises a la Xarxa Valenciana pel Benestar dels Animals de Companyia de la Comunitat Valenciana, ha sigut aprovat amb els vots a favor d’APM-Compromís (5), Podemos (2), Partit Popular (5) i Ciudadanos (3) i els vots en contra del Partit Socialista (4) i VOX (1).

El 8é punt del dia sobre el Reglament dels Clubs Municipals de Convivència de Jubilats i Pensionistes de Manises, ha sigut retirat per a consensuar-lo novament en els Consells de Majors.

El nové punt del dia era un punt informatiu per donar compte de la Resolució 685/2020 de 13 de febrer per la qual se sol·licita la subvenció a l’IVACE per a la modernització del Parc Empresarial Aeroport Fase II.

La sessió plenària ha continuat amb les propostes dels regidors i la resta de grups polítics:

El Grup Municipal VOX ha proposat establir el «Dia Europeu de la Memòria de l’Holocaust», un punt que ha sigut aprovat per unanimitat per tots els grups polítics afegint certs detalls a la proposta d’altres grups municipals.

La proposta del grup Partit Popular sobre el «Dia Mundial de la Consciència sobre l’Autisme» també ha sigut aprovada per unanimitat.

La proposta del grup VOX sobre els representants per als Consells Municipals d’Esport, Agrari, Majors i Escolar, ha sigut aprovada amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte APM-Compromís (5) que s’ha abstingut.

D’altra banda, l’Ajuntament de Manises ha proposat establir el «Dia Internacional de la Dona 8 de març de 2020». La proposta ha tirat endavant amb el vot a favor de tots els grups polítics excepte el Grup VOX, que lamentablement ha votat en contra.

Els grups APM-Compromís i Podemos, amb motiu del 75 aniversari del final del camp de l’extermini d’Aushwitz, han proposat homenatjar les víctimes maniseres, un punt que s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals.

Seguint en aquesta línia, tots dos grups (APM-Compromís i Podemos) també han proposat:

El dret a morir dignament, que ha sigut aprovat amb els vots a favor d’APM-Compromís (5), Podemos (2), PSOE (4) i Ciudadanos (3) i els vots en contra del Partit Popular (5) i VOX (1).

Establir solucions a la crisi del sector agrícola al país, que ha sigut aprovat amb els vots a favor d’APM-Compromís (5), Podemos (2) i Partit Popular (5). El Partit Socialista (4), Ciudadanos (3) i VOX (1) s’han abstingut.

L’ampliació de la carretera N-220, moció que ha sigut retirada per a convocar un ple extraordinari i consensuar-la entre tots els grups polítics.

Finalment, s’ha donat pas a altres assumptes que havia de resoldre el Ple per raons d’urgència. Es van presentar dues mocions per urgència del Partit Popular, que feien referència als representants als consells municipals de consum i escolar, que van ser aprovades amb els vots a favor de tots el grupos excepte APM-Compromís (5) i Podemos (2), que s’han abstingut. La sessió ha finalitzat amb un torn de precs i preguntes i amb la informació al Ple de les Resolucions adoptades per Alcaldía.