07 de agost de 2024

La Policia Local de Manises compta amb un nou sistema de videowall

• Estarà connectat a les 145 càmeres de vídeo vigilància existents en el terme municipal per a potenciar la seguretat ciutadana

Manises, 7 d’agost de 2024

Manises compta amb sis noves pantalles de 55 polzades que completen el mur de vídeo, també conegut com videowall, de quasi 6 m2. Aquestes pantalles estaran connectades 24 hores, set dies a la setmana a les 145 càmeres de vídeo vigilància distribuïdes per tot el municipi.

El sistema de càmeres de vigilància existent a Manises és una aposta del municipi, durant els últims anys, en matèria de seguretat que contribueix al millor desenvolupament dels serveis diaris de la Policia Local de la ciutat.

La instal·lació de les pantalles que conformen aquest videowall, comporta un control de trànsit i punts calents més efectiu i immediat que a més, afavorirà la seguretat ciutadana.

Entre els serveis més destacats que es poden controlar a través de les noves pantalles connectades a les càmeres de vídeo vigilància es troben la localització i la recuperació de vehicles així com l’esclariment d’accidents de trànsit i les detencions. També existeix un nou sistema de lectura de matrícula que detecta diàriament nombrosos vehicles que passen pel terme municipal.

Segons el regidor de modernització Jesús Borràs “La previsió per a aquest projecte és continuar ampliant-lo, fent cada vegada més extensa la xarxa de càmeres de vídeo repartides per Manises en una aposta per la modernització d’aquest servei que permetrà a la Policia Local un millor funcionament diari”, ha conclós el regidor de Modernització de l’Ajuntament de Manises.

Les 145 càmeres de les quals disposa la xarxa de vídeo vigilància de Manises estan situades en diferents punts del municipi com edificis i instal·lacions municipals, polígons empresarials, patrimoni històric i instal·lacions esportives, entre altres. A més, a través d’aquests dispositius, es col·labora amb altres administracions i cossos i forces de seguretat com ara la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i Policia Local d’altres municipis.