11 de Gener de 2024

L’estacionament del carrer Major i el carrer Ramón y Cajal de Manises passa d’altern a fix

• Amb aquesta variació es reduirà la velocitat i es mantindrà el màxim nombre de places

Manises, 11 gener 2024.- La Policia Local i la Regidoria de Mobilitat Sostenible de Manises iniciaran, la pròxima setmana, les tasques de pintura vial i els canvis de senyalització per al nou estacionament fix al carrer Major i al carrer Ramón y Cajal del municipi, la qual cosa deixarà sense efecte l’aparcament altern per mesos que ha estat fins ara en funcionament. 

Una vegada finalitzen les actuacions que portarà a terme l’Ajuntament de Manises i que entre en vigor la nova ordenació dels estacionaments a la zona del centre de la localitat, s’acabarà l’alternança de mesos parells i imparells, per a millorar d’aquesta manera la qualitat de vida de la ciutadania, mantenint el màxim nombre de places, així com per a reduir la velocitat del trànsit rodat en un entorn amb vies estretes, com és el centre de Manises. 

Aquesta variació en aquesta zona d’estacionament altern del municipi és l’alternativa que menys perjudici ocasionarà a la ciutadania de Manises perquè, per una banda, es facilitarà l’aparcament mateix ja que no caldrà estar pendent mensualment de cada canvi i, per l’altra banda, permetrà coordinar de manera més eficient i eficaç els diferents serveis municipals, com poden ser la Policia Local i la grua. 

En aquest sentit, a partir de l’1 de febrer desapareixerà definitivament la senyalització vertical que indicava l’aparcament altern per mesos i entrarà en vigor el nou estacionament fix en tota la zona del centre de Manises, la qual cosa suposarà que no caldrà canviar de costat els vehicles mensualment. 

Talls de carrers durant dues setmanes 

Els treballs començaran el dilluns 15 de gener i s’allargaran fins al dimarts 23 de gener. Durant les actuacions, que s’executaran en quatre fases en diferents trams del carrer Major, no estarà permès circular ni estacionar de manera provisional en cap de les dues bandes del carrer mateix, en horari de 6 a 15 hores. S’anirà avisant de quines seccions de via es tallaran amb uns dies d’antelació i s’obriran a poc a poc conforme es vagen acabant els treballs als distints trams. Una vegada s’acabe cada acció, només es podrà estacionar de manera definitiva a la banda de la calçada senyalitzada. 

La primera fase de les accions serà el tram del carrer Major que va des de l’encreuament amb el carrer Ramón y Cajal fins a la cantonada amb la perpendicular Maestro Chapí; la segona es desenvoluparà en el tram que oscil·la entre el carrer Maestro Chapí i la cantonada amb el carrer Maestro Giner; en tercer lloc, les accions es portaran a terme entre Maetro Giner fins a Menéndez y Pelayo. En l’última fase, els treballs de pintura vial i els canvis de senyalització es produiran al carrer Ramón y Cajal mateix, on estarà prohibit circular momentàniament. 

Així, els talls provisionals seran els següents:

  • 15 de gener: tram del carrer Major entre l’encreuament amb el carrer Ramón y Cajal i la cantonada amb el carrer Maestro Chapí. 
  • 16 de gener: tram del carrer Major entre el carrer Maestro Chapí i la cantonada amb el carrer Maestro Giner. 
  • 18 i 19 de gener: tram del carrer Major entre el carrer Maestro Giner i la cantonada amb el carrer Menéndez y Pelayo. 
  • 22 i 23 de gener: carrer Ramón y Cajal.