28 de setembre de 2023

Manises celebra el 9 d’Octubre amb una setmana d’activitats

·La programació comença l’1 d’octubre i finalitza el 8 d’octubre amb la Recreació Històrica

Manises, 28 de setembre de 2023. 

L’Ajuntament de Manises ha organitzat una sèrie d’activitats per celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana i posar en valor el patrimoni cultural valencià.

La programació comença el diumenge 1 d’octubre amb l’espectacle de dansa “Marrrr” a càrrec de la companyia “La Lola Boreal”, un activitat gratuïta i per a tots als públics que tindrà lloc a les 12h a la plaça Rafael Atard.

El dijous, 5 d’octubre a les 19h tindrà lloc, a l’Auditori Germanies,  el lliurament del premi 9 d’Octubre Ciutat de Manises. Es tracta del guardó més important que entrega el consistori, que aquest any s’entregarà a Salvador Espí Cotanda, en reconeixement a la seua trajectòria associativa, el seu activisme social i el seu treball per la recuperació de la la memòria històrica. L’acte, d’entrada lliure i per a tots els públics, comptarà amb l’actuació de la muixeranga “La Carabassota de Guadassuar”, acompanyada d’Eduard Navarro a la dolçaina i Manolo Miralles al tabal i un posterior vi d’honor.

Al dia següent, divendres 6 d’octubre, la Sala Vicent Ros de la Casa de Cultura acollirà a les 19h un recital de violí i piano a càrrec del “Duo Esteve-Apellániz”. I el dissabte, 7 d’octubre tindrà lloc una mascletà nocturna a mitja nit a la esplanada del carrer Montepio (darrere del parc de Els Filtres).

Per a finalitzar les celebracions, el diumenge 8 d’octubre a les 11h, es durà a terme una “Recreació històrica”, baix el lema “Blasco, l’arrel de la conquesta”, amb eixida des de la Casa de Cultura. Aquesta última activitat té com a objectiu mostrar  l’origen de la ciutat de Manises retornant els seus carrers a l’època medieval.


Els regidors de Cultura de l’Ajuntament de Manises, Xavier Morant, “anima a la ciutadania a participar en les activitats programades per a celebrar una data tan important per a tots els valencians i totes les valencianes”.