14 de abril de 2023

Manises, 14 d’abril de 2023. Durant el primer trimestre d’enguany, des de Serveis Socials de Manises, a través del Servei de la Unitat de Prevenció Comunitària (UPCCA) i el Servei d’Atenció i Seguiment per a les persones amb problemes de Salut Mental (SASEM) i en col·laboració amb el departament de Salut i els centres educatius de primària i secundària, s’ha realitzat un cicle de xarrades sobre habilitats socials i salut mental dirigides als alumnes i alumnes, adaptant-lo a la seua etapa evolutiva.

Un total de 26 xarrades a 285 alumnes de 3r curs de primària en les quals s’ha incidit en la importància de disposar d’habilitats socials suficients per a afrontar les dificultats que sorgeixen en el seu dia a dia, de detectar símptomes d’ansietat o similar per a saber com afrontar-ho i a qui recórrer, i de secundar-se en la família, en professionals o amistats de confiança.

Així mateix, els i les alumnes han traslladat als professionals les inquietuds que tenien i que eines havien d’utilitzar per a poder afrontar situacions d’estrés d’una millor forma possible. S’han pogut oferir diferents estratègies i punts de vista per part de professionals de Serveis Socials, de Sanitat i Educació.

Segons paraules del regidor de Progrés Social de l’Ajuntament de Manises, Carles López, “la coordinació de totes les àrees implicades, possibilita una millor actuació en cas de necessitat”. “Totes aquestes accions de formació tenen una predisposició positiva per part del professorat, alumnat i familiars”, ha afegit el regidor, Carles López.

El programa també incloïa una sessió dirigida a fomentar una alimentació saludable i l’adquisició d’hàbits. Aquest cicle de sessions concloïa amb la representació de l’obra de teatre “Cuentilandia i els hàbits de vida saludable” en la qual a través de la interpretació de diversos personatges el professorat podrà donar continuïtat a aquest treball a l’aula.

Aquestes xarrades s’intercalen amb altres tallers de rellevància sobre la prevenció de consum de tòxics o l’ús responsable de les xarxes socials i d’internet. El conjunt de xarrades possibilita una prevenció integral en els centres escolars de primària i secundària sobre aquests aspectes. Durant tot l’any es mantindran aquest tipus de xarrades per a millorar aspectes socials d’importància.

De moment, des de Serveis Socials de Manises i la UPCCA, l’any 2022 s’han realitzat 135 xarrades/tallers de tals característiques i en el curs 2023 ja s’han realitzat un total de 169.