24 de febrer de 2023

Manises ofereix un nou servei d'assessorament jurídic

Manises, 24 de febrer de 2023. L’Ajuntament de Manises posa en marxa un nou servei d’assessorament jurídic, tant per als professionals de Serveis Socials com per a les persones usuàries. Amb aquesta nova figura, l’equip de Serveis Socials adquireix un caràcter multidisciplinari que és necessari per a abordar les situacions tan variades i complexes que es donen en les intervencions socials i que reforcen l’atenció a les persones i a l’equip de professionals des de l’àmbit jurídic.

Segons paraules del regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manises, Carles López, “es tracta d’un nou servei de caràcter bàsic que complementa tot el treball que des de l’àrea es porta avant”. 

Quant a l’assessorament a la població, la finalitat és oferir informació, orientació i assessorament en aquelles qüestions jurídiques relacionades amb els serveis socials inclusius i de benestar social: conflictes familiars, estrangeria, mesures de suport, dret soci-laboral, prestacions socials, etc.

Quan s’estiga davant un cas que precisa d’advocat/a i es tinga la possibilitat de ser beneficiari/a de l’Assistència Jurídica Gratuïta, s’informarà el ciutadà/a sobre els requisits per a poder optar a ella i sobre el procediment a seguir.

Per a poder beneficiar-se d’aquest servei municipal, s’ha de residir en el municipi de Manises i sol·licitar cita prèvia, presencialment en Serveis Socials en plaça Dos de Maig, núm. 12 o a través del correu electrònic [email protected]