24 de novembre de 2022

Crònica del Ple Municipal del 24 de novembre de 2022

Manises, 24 de novembre de 2022. 

A continuació es presenta un resum dels punts de l’ordre del dia de la sessió plenària ordinària celebrada hui, dijous 24 de novembre. El ple s’ha celebrat de manera presencial i ha sigut retransmès en directe i en obert pels canals oficials de l’Ajuntament de Manises. 

Aprovació de les actes de les sessions anteriors del Ple ordinari núm. 11 de 29 de setembre de 2022 i núm. 12 de 27 d’octubre de 2022. S’ajorna l’aprovació de l’acta del ple de caràcter extraordinari núm 13 de data 9 de novembre de 2022 per tal d’introduir modificacions.

Dictàmens de les comissions informatives:


Rendes. Acord de l’establiment i ordenació del preu públic per prestació del servei d’estacionament de vehicles en aparcaments municipals. Aprovada amb els vots a favor d’APM-Compromís (6), PSPV-PSOE (3), Podem (2) i Ciutadans (3), els vots en contra de PP (5) i l’abstenció de Vox (1).

Rendes. Aprovació de la modificació de l’acord d’establiment i ordenació dels preus públics per prestació de serveis educatius municipals. Aprovada amb els vots a favor d’APM-Compromís (6), PSPV-PSOE (3), Podem (2) i Ciutadans (3), l’abstenció de PP (5), i el vot en contra de Vox (1).

Recursos Humans. Aprovació i distribució de l’increment addicional del 1,5% de la massa salarial del personal. Aprovada per unanimitat de tots els grups.

Urbanisme. Aprovació de l’Ordenança reguladora d’aparcament i estacionament d’autocaravanes i vehicles d’habitatge homologats. Aprovada amb els vots a favor d’APM-Compromís (6), PSPV-PSOE (3), Podem (2) i PP (5) i l’abstenció de Ciutadans (3) i Vox (1).


Igualtat. Modificació del Reglament de la Comissió Local contra la Violència de Gènere. Aprovada amb els vots a favor d’APM-Compromís (6), PSPV-PSOE (3), Podem (2) i Ciutadans, l’abstenció de PP (5) i el vot en contra de Vox (1).

Más tard s’ha donat pas a les propostes dels regidors i grups polítics:

Proposta de declaració institucional que presenten els grups polítics APM-Compromís Manises, PSOE Manises i Podem Manises amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminció de la Violència cap a les Dones. Aprovada amb els vots a favor d’APM-Compromís (6), PSPV-PSOE (3), Podem (2), PP (5) i Ciutadans (3) i el vot en contra de Vox (1).

Proposta que presenta el grup polític municipal Ciutadans per a reconsiderar la postura de l’equip de govern davant l’estabilització del personal interí de l’Ajuntament de Manises. Rebutjada amb els vots en contra d’APM-Compromís (6), PSPV-PSOE (3) i Podem (2) i els vots a favor de PP (5), Ciutadans (3) i Vox (1).

Per raons d’urgència es debaten dues mocions que no estan incloses en l’ordre del dia:


Moció que presenta el grup municipal del Partit Popular en l’Ajuntament de Manises pera sol·licitar al Govern d’Espanya la no revisió del delicte de sedició. Rebutjada amb els vots en contra d’APM-Compromís (6), PSPV-PSOE (3) i Podem (2) i els vots a favor de PP (5), Ciutadans (3) i Vox (1).

Moció que presenta el grup municipal del Partit Popular en l’Ajuntament de Manises relativa a denunciar la manca de mesures davant el greu dèficit d’especialistes de medicina familiar i comunitària en el sistema nacional de salut. Rebutjada amb els vots en contra d’APM-Compromís (6), PSPV-PSOE (3) i Podem (2) i els vots a favor de PP (5), Ciutadans (3) i Vox (1).

S’informa al Ple de les Resolucions adoptades per Alcaldia (de la 4127/2022 a la 4504/2022)

La sessió ha finalitzat amb un torn de precs i preguntes.