29 de juny de 2022

Dos carrers de Manises porten els noms de manisers represaliats

• Van ser afusellats en l’exercici legítim dels seus càrrecs en juliol de 1940

Manises, 29 de juny de 2022. Dos carrers de Manises porten des d’ahir els noms de dos manisers víctimes de la repressió franquista en l’exercici legítim del seu càrrec: Antonio Alcácer Agustina, que va ser tinent d’alcalde de la nostra ciutat, i Gabriel López Català, que va ser regidor de la corporació.

L’acte de reconeixement celebrat ahir és un acord de la Regidoria de Memòria Històrica i l’associació de Familiars de Víctimes del Franquisme de la Fossa 127 de Paterna, el president de la qual és net d’un dels represaliats, i es fa a petició d’ambdues famílies.

Per a APM-Compromís aquest reconeixement és molt important, ja que volem recuperar la memòria dels manisers que foren víctimes de la guerra civil i oblidats després durant molt de temps.

A banda de la retolació i inauguració d’aquests dos carrers, està previst que pròximament s’adjudiquen la resta de vies i es puguen posar els noms de les altres persones represaliades per les seues idees.

En l’acte, al que van assistir familiars dels represaliats, es van destapar els senyals amb els noms d’Antonio Alcácer Agustina i Gabriel López Català instal·lats als dos carrers de la zona de Faitanar.