20 de juny de 2022

Manises celebra la Setmana de l’Orgull LGTBI+

• S’han preparat diferents activitats per visibilitzar la diversitat

Manises, 20 de juny de 2022.

Manises celebra la Setmana de l’Orgull LGTBI+ amb diferents activitats per visibilitzar la diversitat, informar sobre salut afectiu-sexual i debatre sobre la situació de les persones d’aquest col·lectiu al món.

La primera de les activitats té lloc el dijous 23 de juny de 10.30 a 14.00 hores al parc Els Filtres amb una gimcana per a adolescents que inclou jocs orientats a l’expressió de gènere, sexe biològic, identitat i orientació sexual. En acabar, es farà un taller de pancartes per a la manifestació.

La Casa Violeta acollirà el divendres 27 de juny, a partir de les 18.30 hores, una exposició sobre la situació de les persones LGTBI+ al món, els seus drets i la criminalització que a dia de hui continuen sofrint.

El 28, dia en que es commemora l’Orgull LGTBI+, s’emetrà per Ràdio Manises 105.7 a les 12.00 del migdia el manifest i a les 18.30, en la Casa Violeta, es desenvoluparà un video-fòrum per la diversitat sexual i/o de gènere amb el visionat d’un documental i dos curtmetratges i posterior debat. Es tracta del documental Lesbofòbia, d’Inés Tarradellas, i els curts Moiré, d’Estefania Cortés i Juancho Bañuelos i In a heartbeat, un curt d’animació de Beth David i Esteban Bravo.

L’última de les activitats tindrà lloc el dimecres 29, dia que s’instal·larà al mercat Els Pins, entre les 10.00 i les 13.00 hores, un punt arc iris amb informació legal i social, orientació afectiu-sexual, salut, recursos educatius i suport psicosocial, on a més se regalaran polseres i llibretes.

Aquesta iniciativa no està destinada no només al col·lectiu LGTBI+, sinó a tota la ciutadania per tal de conéixer la realitat del nostre municipi i així eliminar els prejudicis cap aquest col·lectiu.