28 de febrer de 2022
• L’escrit es va aprovar, amb l’únic vot en contra del regidor de Vox, en la sessió plenària de febrer que va tindre lloc el dijous dia 24
Manises, 28 de febrer de 2022.
El Ple de l’Ajuntament de Manises ha aprovat una moció per a sol·licitar a les entitats bancàries i altres organismes la millora dels serveis per a la ciutadania en general, i per a la gent major i amb diversitat funcional en particular.
La moció va ser presentada pels grups municipals APM-Compromís, PSPV-PSOE i Podem i es van incloure algunes aportacions de les mocions de PP i Ciutadans. Es va aprovar per 20 vots a favor i el vot en contra del regidor de Vox, en la sessió plenària que va tindre lloc el passat dijous dia 24.
El text exposa que la prestació i la qualitat dels serveis bancaris presencials a la població s’han reduït de forma extraordinària, i constata que aquesta disminució afecta especialment a la gent major i a les persones amb diversitat funcional, que veuen els seus drets vulnerats per la dificultat d’accedir a la digitalització i pel tancament de sucursals, que els obliga a fer desplaçaments més llargs.
És per això que el Ple de l’Ajuntament de Manises insta les entitats bancàries perquè oferisquen atenció personalitzada en la finestreta durant l’horari que les oficines estiguen obertes al públic i que no cobren comissions per conceptes derivats del servei d’atenció, així com que els productes financers que s’oferisquen siguen transparents i comprensibles. Igualment, sol·licita la reobertura de les oficines bancàries tancades i la promoció de la instal·lació de més caixers automàtics.
Per una altra banda, la moció, que expressa el seu suport als treballadors i treballadores del sector en defensa de l’ocupació, demana als poders públics que legislen i regulen una normativa bancària més justa i solidària.
Així, insten al Govern de l’Estat a continuar potenciant un ecosistema digital per a enfortir les competències digitals de les persones majors, i a la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) perquè es pose en marxa d’un pla de servei rural financer en aquelles entitats que no disposen d’una oficina bancària ni d’atenció presencial.