Manises, 9 de juliol de 2021. Per segon any consecutiu no se celebrarà la tradicional Festa de la Ceràmica de Manises que tenia lloc a juliol, però ara més que mai la ceràmica ocupa el nivell d’importància que li correspon, ja que la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO ha anunciat el seu suport a la candidatura de la ciutat de Manises per a la incorporació en la Xarxa de Ciutats Creatives en la modalitat d’Artesania i Arts Populars.

Durant la propera setmana les xarxes socials de Ràdio Manises, de l’Ajuntament de Manises i de Turisme emetran a les 12:00 h vídeos on la protagonista indiscutible és la ceràmica.

Dilluns 12 de juliol coneixerem el taller de «Drac Ceràmic» amb els ceramistes Conxa Arjona i David Sánchez. Dimarts 13, la visita és al taller d’Arturo Mora, un dels ceramistes més premiats que tenim a Manises pel seu bon fer en l’especialitat ceràmica del reflex metàl-lic. El dia 14 visitarem el Museu de Ceràmica de Manises, on parlarem amb la sua directora, Sara Blanes. El dia 15 serà el torn de visitar la seu d’Avec-Gremi, on raonarem amb la tècnica de promoció de l’entitat, Mª Carmen Bosch. El dia 16 finalitzarem amb la visita a la Ceràmica Valenciana de José Gimeno, on Vicent Gimeno, ens aportarà la seua experiència en aquest art.