• MÉS DE 130 ALUMNES PREPAREN DURANT DOS MESOS L’ORGANITZACIÓ D’UNA VETLADA GASTRONÒMICA I CULTURAL PER A DONAR SUPORT AL COMERÇ LOCAL DE MANISES

22/12/2020

L’IES Ausiàs March de Manises va celebrar la setmana passada la seua quarta edició de l’Esdeveniment Gastronòmic Inclusiu, una iniciativa multidisciplinària que fomenta l’autonomia i el treball en equip.

“Aquests temps generen por, i la por convida a no fer res, en l’IES Ausiàs March, hem volgut trencar aquesta lògica complint totes les mesures de Seguretat i celebrar, contra tot pronòstic, la quarta edició de l’esdeveniment gastronòmic”. Així ho explica Ismael Lozano, coordinador de l’Esdeveniment Gastronòmic Inclusiu de l’institut, qui ha mogut a alumnat i professorat a continuar organitzant una iniciativa com aquesta.

La proposta, que enguany ha complit la seua quarta edició, i que compta amb la col·laboració de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Manises, consisteix a realitzar un projecte multidisciplinari que involucra a més de 130 alumnes i alumnes de l’IES Ausiàs March de diferents cursos i a 10 departaments diferents. Es tracta de preparar, durant dos mesos sencers, un esdeveniment gastronòmic i cultural (perquè compta amb música i dansa, a més de restauració) en el qual cada grup té una tasca diferent. Disseny, emplatat, escenografia, seguretat, acomodadors, espectacles…Requereix treball en equip, coordinació i l’autonomia dels joves a l’hora d’organitzar-se.

És precisament aquest últim exercici el que busquen des del professorat: “volem fomentar aquesta autonomia i aquesta iniciativa per part dels xics i les xiques”, explica el responsable del projecte i coordinador de l’esdeveniment.

L’assistència és gratuïta per als seus convidats (normalment professorat i representants de l’ajuntament), no obstant això, totes les donacions que es recullen pagaran les despeses i els aliments per a preparar el refrigeri.

Enguany, s’ha optat per defendre el comerç local comprant en el Forn Obradors, teles la Bruixeta i productes de la papereria Padierna, entre altres establiments de Manises.

En paral·lel a la celebració de l’esdeveniment s’ha realitzat una recollida d’aliments que s’entrega als responsables de Càritas. Malgrat haver sigut un any atípic ha sigut “el més especial”, tal com compte Ismael Lozano. “Ens ha fet traure el millor de nosaltres”, diu.