A TRAVÉS DE VÍDEOS TINDRÀS L’OPORTUNITAT D’ENDINSAR-TE AL SECTOR CERÀMIC DE LA CIUTAT I APRENDRE LES SEUES TÈCNIQUES11/12/2020 Turisme Manises llança la tradicional jornada de portes obertes de la ceràmica de la ciutat. Enguany, a causa de les circumstàncies sanitàries que estem vivint, s’ha organitzat aquesta activitat de manera telemàtica. Així, els dies 12 i 13 de desembre, podreu entrar dins el sector ceràmic que treballa de valent per mantenir viu el sector ceràmic de Manises.

Una iniciativa que et permetrà conèixer i aprendre dels i les professionals que desenvolupen aquest art històric i distintiu de Manises. La jornada d’enguany es divideix en dos dies. Dissabte 12 de desembre i diumenge 13 de desembre.

El regidor de Promoció de la Ceràmica, Xavier Morant, explica que la ceràmica és un art que «ens ha acompanyat, ens acompanya i ens acompanyarà en la nostra identitat com a ciutat. És una activitat històrica que ha anat evolucionant des del seu naixement i que continua viu a Manises. Les jornades son una oportunitat per conèixer millor en què es basa i com es crea aquest producte ceramista».

Una programació completa

El primer dia, podrem entrar dins el taller d’Arturo Mora a les 9:00 hores, artesà especialitzat en la tècnica de Reflex Metàlic. Seguidament entrarem dins La Cerámica Valenciana de José Gimeno, amb tota una història en Manises. Aquesta visita virtual serà a les 10 hores. A continuació, coneixerem la fàbrica de Vicente Diez S.L.; L’escola D’Art i Superior de Ceràmica; Tevisan Ceràmica Artesanal i Ceràmiques Gales tacnara la sessió de matí.

A les 15 hores, les jornades virtuals tornaran amb el Drac Ceràmica i el seu taller; LCM Lacer España; una visita a l’Associació Nacional de Professionals en Ceràmica (ANPEC); Porcelanas Mercedes; VICAR. S.A, Ceràmiques Palanca; Flor de Romero; Colores Cerámicos ELCOM S. L. I finalitzarà el dia amb Antonio Cordero a les 23 hores.

Respecte al 13 de desembre, la jornada començarà a les 10 del matí amb la visita al local de l’Associació Valenciana de Ceràmica (AVEC-Gremio); seguirà amb sanchis Penella S.A.; Aliarte Ceràmica; Salvador Martí i acabarà el matí amb La Botiga de Gema. A partir de les 15 hores tindrem a PRODESCO S. L. A Rafael Mora, a Horcemeval S. L.; a Francisco Mas; a Plat y Bol S. L.; Montesa Productos Cerámicas S. L.; a Francisco Álvarez i per finalitzar este esdeveniment tindrem a Cerámicas Chenoll i, per últim, al ceramista Pepe Royo.

Tot començarà demà, dia 12 i des del Ajuntament de Manises et convidem a que et connectes i participes en aquesta visita per l’art i tradició manisera. Estigues molt atent a les xarxes socials i al següent enllaç per a no perdre’t res!: https://bit.ly/37AgOX9