Amparo Martínez. Regidora d’Infància, Joventut i Educació

06-11-2020

El 20 de novembre està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) com el Dia de la Infància. I se celebra en commemoració de l’aprovació de la Declaració dels Drets del Xiquet l’any 1959 i de la Convenció sobre els Drets de l’Infant de 1989.

Quan vaig assolir el càrrec de regidora una de les prioritats que em vaig fixar era la de crear la Delegació de la Infància. Així, en aquesta legislatura, els xiquets i les xiquetes de Manises per fi disposen d’una regidoria de referència i els pares poden adreçar-se a l’ajuntament per plantejar dubtes i rebre assistència tècnica, sobretot en aquelles situacions de dificultat familiar o social que fan malbé el benestar dels menuts .

Una de les claus per millorar la vida dels infants amb més problemes és la de dotar de bones ferramentes d’ajuda socioeducativa i socialitzadora a les famílies. En aquesta tasca APM-Compromís té la voluntat de fer que l’Ajuntament de Manises siga un model a seguir per a la resta de consistoris del nostre país.

El dia 18 de novembre, a les 12 del migdia, llegirem un manifest a l’ajuntament. La lectura la protagonitzarà ACASI, (Associació contra els abusos sexuals en la infància). Aquest acte s’emmarca en un mes de novembre en el qual també hem programat activitats de conscienciació sobre aquest tema. Així,el passat dia 5, vam assistir a l’obra de teatre «No se lo digas a nadie», que tracta precisament sobre com una persona adulta afronta el seu pas per la vida després d’haver patit abusos en la infància. Després de la representació hi va haver un debat molt interessant entre el públic. A més a més, i sempre que la pandèmia ho permeta, hem preparat sessions de contacontes en la ludoteca de Sant Jeroni.

I tot això emmarcat en un any diferent. Vivim dies i més dies de crisi per la Covid-19 i els més menuts ho estan patint. Tant si sou pares i mares, com si sou avis o àvies, segur que heu notat com els xiquets afronten les seues pors de diferent forma davant del virus. Han passat el confinament amb nervis o ansietat per no poder anar a l’escola i vore els seus companys. També es pregunten les raons per les quals han de mantindre distàncies de seguretat o dur la mascareta durant moltes hores al dia.

No vaig a dir res nou. Els nostres fills i nets creixen en un món que canvia i s’adapta potser a massa velocitat. Hem de treballar tots i totes per millorar les condicions del seu creixement i perquè en el futur siguen unes persones amb valors. Quede a disposició de tot els ciutadans de Manises per ajudar en allò que puga. I moltes gràcies per les vostres aportacions!