26/10/2020

L’addicció al joc provoca greus problemes a la societat, ja que, com qualsevol addicció, amb substància o sense ella, implica efectes importants en la salut de les persones, que acaben traduint-se en costos a la societat, des de l’assistencial, al farmacològic, i altres de tipus social que tenen el seu impacte en l’àmbit social i de l’Economia. Una persona addicta pateix problemes en el seu entorn familiar i laboral requerint ajuda especialitzada.

En aquest sentit, les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives, (UPCCAs), que treballen des de la prevenció de les conductes addictives, reivindiquen això mateix: que no aparega el problema.

Per això, des de la UPCCA de Manises ens hem adherit a la campanya global “Tots els jocs d’atzar #TenenTruc”. Una iniciativa dirigida a tota la població amb l’objectiu de visibilitzar els riscos de tots els jocs d’atzar i desmuntar els mites associats a ells. Amb aquesta Campanya les UPCCAs intenten donar a conéixer la dificultat de guanyar en aquests jocs i la facilitat per a perdre cada vegada més diners, ja que es basen en les lleis de probabilitat.

La Campanya Comunitària #TéTruc consta de 5 cartells. Cadascun dels cartells té una temàtica diferent a treballar: els jocs de pòquer, les apostes esportives, els denominats “bons de benvinguda” i les clàssiques màquines “escurabutxaques”.