Manises, 4 de setembre de 2020.

L’Ajuntament de Manises ha realitzat durant els últims dies la posada en marxa de tots els centres educatius públics del municipi (escoles infantils, col·legis de primària, instituts de secundària i els Programes Formatius de Qualificació Bàsica o Escola d’Ofici) amb l’objectiu que estiguen llestos per a rebre els alumnes i donar la benvinguda al nou curs escolar 2020/2021.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Manises, Amparo Martínez, ha volgut destacar “la importància que pares i mares col·laboren amb les escoles i instituts per a complir amb el protocol establit tant per la Conselleria com per la direcció del centre”. “Vull agrair l’esforç de tota la comunitat educativa (professorat, personal administratiu, pares i mares) per fer possible que els xiquets i xiquetes tornen a l’escola”, ha sentenciat l’edil.

La Policia Local de Manises ha cooperat durant aquestes últimes setmanes amb el protocol i itinerari dels centres, ja que en les entrades i eixides es poden produir aglomeracions. Dilluns que ve 7 de setembre hi haurà presència policial en l’entrada dels col·legis i en algunes zones també se suprimiran certes places d’aparcament per a evitar embrossaments d’escolars en l’entrada i eixida i assegurar així l’accessibilitat.

A les habituals tasques de jardineria, poda i desbrossament dels centres, enguany, amb motiu de la COVID-19, també se n’ha intensificat la neteja i desinfecció, amb l’objectiu de mantindre un ambient sa en les instal·lacions i que els col·legis es convertisquen en llocs segurs per als xiquets i xiquetes. A més, i seguint el protocol que ha dictat la Conselleria d’Educació i la Conselleria de Sanitat, durant tot el curs es reforçarà la neteja en zones comunes com els lavabos i es posarà major èmfasi en superfícies, poms de les portes, baranes, taules d’ús comú, telèfons, ordinadors i altres utensilis d’ús compartit.

Així doncs, les escoles infantils La Tarara, Gesmil i La Pinadeta han establit al seu torn un pla de contingència específic on es detallen totes les mesures anti COVID-19 que s’aplicaran durant aquest nou curs. Una de les mesures adoptades ha sigut la reparcel·lació dels patis de les escoles perquè no es mesclen els diferents grups bambolla i es mantinga en tot moment la seguretat dels més xicotets.

Finalment, la Conselleria d’Educació ha dotat als col·legis i instituts de l’Horta amb 509 docents més i un pressupost extraordinari que supera els 2,5 milions d’euros. Manises comptarà amb 23 nous professors i professores per a atendre la demanda durant el nou curs, repartits de la següent manera: tres places a l’IES Ausiàs March; tres places a l’IES Pere Boïl; una plaça a l’IES Rodrigo Botet; dues places i una plaça a mitja jornada al Col·legi Públic Félix Rodríguez de la Fuente; dues places i una plaça a mitja jornada al Col·legi Públic Benjamí Benlloch; dues places al Col·legi Públic García Planells; una plaça i una plaça a mitja jornada al Col·legi Públic Vicent Nicolau; dues places i una plaça a mitja jornada al Col·legi Públic Enric Valor i una plaça al Col·legi Públic Joan Fuster.