Les obres es completen amb el descobriment de les restes arqueològiques d’una antiga fàbrica de ceràmica

Manises, 24 d’agost de 2020.

L’Ajuntament de Manises ha començat ja les obres de millora del seu Auditori Municipal Germanies, que s’alça com el principal escenari cultural de la ciutat i dóna veu a tota mena d’artistes locals, nacionals i internacionals. El projecte preveu actuacions en la seguretat del recinte, dotant-lo de més accessibilitat, tant a l’escenari principal com a la resta d’instal·lacions.

Segons paraules del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manises, Xavier Morant (APM-Compromís), “l’objectiu principal d’aquesta obra, així com de l’actuació anterior, sempre ha sigut la millora de l’accessibilitat i la seguretat per a usuaris i treballadors”, al mateix temps que afig: “aquest auditori és l’únic espai d’aquestes característiques amb el qual compta la ciutat de Manises, per això ha d’estar en les millors condicions possibles”.

En concret, s’habilitarà i millorarà l’eixida d’emergència situada a la zona de butaques i l’entrada lateral al moll de càrrega per a poder carregar i descarregar des de l’escenari principal. També s’inclourà una altra eixida d’emergència directament des dels camerinos. D’altra banda, es procedirà a la millora de la canalització del desguàs, la qual cosa suposarà acabar amb els problemes d’inundació i aigües residuals que fins ara patia l’auditori. En un pla general, es tracta de millorar el sistema d’evacuació del conjunt de l’edifici davant possibles incidències que puguen sorgir.Una altra de les actuacions previstes és la instal·lació d’un xicotet elevador a l’escenari perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen accedir sense cap problema (en una actuació anterior ja es van instal·lar rampes d’accés a la sala de butaques) i la millora dels panells de connexions elèctriques situats en l’escenari. Tot això amb l’objectiu de complir amb la normativa vigent en matèria de seguretat.

Aquestes primeres millores s’engloben dins d’un projecte que continuarà en el futur amb l’adequació i ampliació de tot el complex cultural per a oferir una oferta el més àmplia possible a tots els veïns i veïnes de Manises.

Com a novetat, el projecte també contemplava la creació d’una sala multi-usos que ha hagut de ser paralitzada en ser trobats les restes de dos antics forns pertanyents a una fàbrica de ceràmica de principis del segle XX. Es tracta dels primers elements arqueològics que es localitzen en un espai municipal, per la qual cosa el consistori valora la importància de preservar-los. Per a això, s’habilitarà un recinte perquè tots els interessats i interessades en el nostre patrimoni puguen accedir a ell i conéixer una mica més de prop el funcionament d’aquesta mena de forns. A més, es col·locaran panells explicatius per a afegir valor cultural i turístic a aquests recursos.