Manises, 28 d’agost de 2020.

A partir de demà 29 d’agost ja es podran sol·licitar les subvencions destinades a donar suport a les persones autònomes, microempreses i petites empreses per a fer front a l’efecte de la reactivació després del confinament obligatori per COVID-19 a Manises. Amb l’aprovació de les Bases Reguladores de la Convocatòria durant la sessió plenària de juny i la seua posterior publicació en el Butlletí Oficial de la Província de València (BOP), el termini s’obrirà demà per a tots aquells interessats i interessades que desitgensol·licitar l’ajuda.

El consistori ha destinat una partida pressupostària de 250.000 euros dirigida directament a actuar sobre les persones físiques i jurídiques més afectades per la COVID-19 amb l’objectiu d’evitar que s’originen conseqüències econòmiques i socials irreversibles per als habitants del municipi.


L’alcalde en funcions de l’Ajuntament de Manises, Rafael Mercader, ha volgut destacar que “s’està atenent la situació de crisi que viuen els nostres comerciants i col·laborarem per a ajudar, en la mesura que siga possible, a les empreses i el comerç local, que són el motor econòmic del municipi”. I afig: “aquesta és una ajuda més de les moltes que hem posat ja en marxa apostant pel local per que entre totes i tots puguem eixir d’aquesta situació”. D’altra banda, i segons paraules del la regidora de Promoció Econòmica i Ocupació, Pilar Bastante, aquestes són mesures econòmiques per a poder suportar les despeses de condicionament després de l’obertura del comerç una vegada va acabar el confinament i des de l’àrea continuem treballant per a donar suport a tots els nostres comerciants”.

Es tracta de que es produïsca, al més prompte possible, una reactivació de l’economia local, evitant que l’impacte econòmic i social es prolongue en el temps. Aquestes subvencions aniran destinades a suportar part de les despeses fixes que han hagut d’esmenar els comerços malgrat la situació i a les despeses ocasionades després de l’obertura en haver d’adoptar mesures i fer inversions en materials i complements sanitaris: condicionament del local per a adaptar-se a les exigències de seguretat, lloguer, compra de material de protecció i desinfecció, etc.

La quantia de la subvenció en cap cas superarà els 600 euros per sol·licitud. Podran ser beneficiaris les persones físiques o jurídiques, legalment constituïdes, que duguen a terme les activitats empresarials o comercials en l’àmbit territorial del municipi de Manises i que hagen suspés l’activitat a conseqüència de les mesures adoptades pel Real Decret 463/2020, de 14 de març o, en cas de mantindre l’activitat, haver reduït la facturació corresponent al mes anterior a la sol·licitud de l’ajuda en, almenys, un 50 per cent respecte de la mitjana facturada en el semestre natural anterior a la declaració de l’estat d’alarma.

Les sol·licituds es presentaran únicament per mitjans telemàtics, mitjançant tràmit normalitzat en la Seu electrònica de l’Ajuntament de Manises (https://manises.sedipualba.es/) i el termini de presentació de sol·licituds serà de 30 dies hàbils a partir de l’endemà a la publicació de la convocatòria en la pàgina web de l’Ajuntament, és a dir, fins al 14 d’octubre. A causa de l’estat d’Alarma, en el cas de les persones físiques que no disposen de signatura i amb la finalitat d’evitar desplaçaments, es podrà realitzar el tràmit sense la signatura digital mitjançant usuari i contrasenya. La justificació de les ajudes es realitzarà en el mateix moment de la sol·licitud i l’abonament d’aquesta es realitzarà una vegada complits i justificats documentalment els requisits establits i les despeses afectes a la subvenció.