29 d’abril de 202030/04/2020

A continuació es presenta un resum dels punts del dia de la sessió plenària celebrada dimecres passat 29 d’abril. Donades les circumstàncies actuals de la crisi del COVID-19, el ple s’ha celebrat de manera telemàtica i ha sigut retransmés en directe i en obert pels canals oficials de l’Ajuntament de Manises. Els assumptes tractats han sigut els següents:

Els primers dotze punts del dia han sigut referits a temes d’Hisenda, Economia i Administració General. En primer lloc, s’ha aprovat la revisió de preus i pròrroga del contracte de grua per a 2020-2021 amb els vots a favor de APM-Compromís (6), Podemos (2), Partit Popular (5), Ciudadanos (3) i VOX (1) i l’abstenció del Partit Socialista (4).

També s’ha aprovat per unanimitat la devolució de l’aval a CEMUSA Corporació Europea de Mobiliari Urbà S.A.

Més endavant el ple ha procedit a donar compte dels següents assumptes:

– Aprovació de la liquidació del Pressupost 2019.

– Informe de l’execució pressupostària del primer trimestre de 2020 i del Pla Pressupostari 2021-2023.

– Resolucions contràries a les objeccions, les principals anomalies en ingressos, dels informes d’omissió de la funció interventora i dels resultats obtinguts del control dels comptes a justificar i bestretes de caixa fixa.

– Modificació del Pla Anual de Control Financer 2019 i del control de contractes menors 2018.

– Informe de compliment de normativa en matèria de morositat.

– Informe Període Mitjà de Pagament (PMP) i morositat del primer trimestre i del Pla de Tresoreria del 2n trimestres de 2020.

El tretzé punt del dia, relacionat amb l’Àrea de Desenvolupament Sostenible, ha sigut una proposta d’expropiació de les parcel·les 109 i 214 del polígon 7, que ha sigut aprovada per unanimitat amb els vots a favor de tots els grups polítics.

El catorzé punt del dia, també relacionat amb l’Àrea de Desenvolupament Sostenible, ha sigut una altra proposta d’expropiació de la parcel·la 215 del polígon 7, aprovada per unanimitat amb els vots a favor de tots els partits polítics.

El quinzé punt de l’ordre del dia, relacionat amb l’Àrea de Progrés Social, ha sigut la modificació de l’ordenança de Prestacions Econòmiques Individualitzades, aprovada per unanimitat amb els vots a favor de tots els partits polítics.

Respecte a l’Àrea de Serveis a la Ciutadania i Participació Pública, s’han debatut dos punts de l’ordre del dia. El primer, la sol·licitud d’adhesió a la Ruta Europea de la Ceràmica, que ha sigut aprovada per unanimitat amb els vots a favor de tots els partits polítics.

El segon, l’aprovació del Pla Estratègic de Turisme 2020-2025, una proposta que ha sigut aprovada amb els vots a favor de APM-Compromís (6), Podemos (2), Partit Popular (5), Partit Socialista (4) i VOX (1) i els vots en contra de Ciudadanos (3).

Després el ple ha procedit al nomenament del representant del Grup Municipal Ciutadans de Manises en el Consell Agrari Municipal. Aquesta proposta ha sigut aprovada amb els vots a favor del Partit Popular (5), Partit Socialista (4), Ciudadanos (3) i VOX (1) i l’abstenció de APM-Compromís (6) i Podemos (2).

Finalment, s’ha donat pas a altres assumptes que havia de resoldre el Ple per raons d’urgència. La sessió ha finalitzat amb un torn de precs i amb la informació al Ple de les Resolucions adoptades per Alcaldia (de la 1270/2020 a la 1533/2020).

Escolta el ple en aquest enllaç