18/03/2020

Manises 18 de març de 2020. L’Ajuntament de Manises ha posat en marxa una xarxa de voluntariat per tal d’ajudar a persones que es troben en situació de risc i no poden eixir al carrer.

Tasques tan quotidianes com fer la compra, anar a la farmàcia, traure el fem o passejar al gos, en una situació de crisi sanitària com l’actual, pot ser un gran risc per als nostres majors, les persones amb malalties cròniques i respiratòries i les embarassades entre altres col·lectius.

Per això, les persones interessades tant en rebre ajuda com ajudar hauran de telefonar al 96 152 19 98 de dilluns a divendres de 9 a 14 hores per comunicar la seua disponibilitat o necessitat.

El procediment serà senzill creuant dos llistes de gent: la que necessita ajuda i les persones voluntàries. A més a més, el consistori es compromet a fer una selecció responsable dels voluntaris i voluntàries, donar-los una xicoteta formació, identificar-los i facilitar-los mesures de protecció per poder dur endavant la seua tasca solidària.

És responsabilitat de tots i totes quedar-nos a casa però també és el millor moment per mostrar la nostra solidaritat amb les persones que, per la seua situació personal, no puguen eixir al carrer. Igualment, si no és el teu cas, per favor, queda’t a casa.

Per emergències més enllà del quotidià, la Policia Local de Manises serà l’encarregada d’afrontar aquestes situacions (96 152 62 90).