04 de setembre de 2024

· Un campus com a alternativa gratuïta per a facilitar la conciliació familiar

Manises, 4 de setembre de 2024.

L’Ajuntament de Manises anuncia l’oferta gratuïta d’un campus lúdic per a tot l’alumnat afectat per l’ajornament de l’inici del curs escolar als Centres d’Educació Infantil i Primària (CEIP) Benjamín Benlloch i Fèlix Rodríguez de la Fuente, provocat pel retard de les obres de millora del Pla Edificant. Amb aquesta alternativa es pretén facilitar la conciliació de les famílies afectades durant els dies lectius en què els centres romandran tancats.

En el cas del Benjamín Benlloch, l’ajornament respecte a la data prevista (dilluns, 9 de setembre) és de tres dies, durant els quals les famílies podrien fer ús del campus i el curs lectiu començaria al centre el dijous, 12 de setembre. Pel que fa al Fèlix Rodríguez de la Fuente, el campus estaria disponible durant els 7 dies lectius d’ajornament, de manera que les classes al centre s’iniciarien el dimecres, 18 de setembre.

D’acord amb les limitacions de la Llei de Contractació, el servei de campus de primària tindrà lloc a les instal·lacions del poliesportiu i la piscina municipal (c/ dels Esports) i el d’infantil a l’edifici Les Simetes, ambdós en horari de 9 a 13 hores.

Per a inscriure’s, s’ha d’accedir al següent enllaç i omplir la informació sol·licitada: https://pelcv.gva.es/inscripciones-backoffice/frontal/publico/L046159-00000000/convocatorias/detalle/50505563150/ . És important arribar fins l’última finestra i fer clic al botó “Inscriure’s”. No s’ha de fer cas al missatge que ix a continuació sobre l’enviament del correu de confirmació, ja que la inscripció s’haurà registrat correctament. El termini de sol·licitud finalitzarà el divendres a les 12 hores i les famílies rebran una nota informativa amb els detalls del campus, com per exemple les instruccions d’entrada.

Tots aquests detalls han sigut informats a les famílies a través dels mecanismes interns dels mateixos centres i a més es tractaran en una reunió amb les AFA (Associació de Famílies de l’Alumnat) que tindrà lloc aquesta vesprada a l’Ajuntament de Manises.

Aclariments sobre l’ajornament de l’inici del curs escolar:

En relació amb les comunicacions publicades ahir per part de la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, l’Ajuntament de Manises vol desmentir que l’ajornament haja sigut una decisió unilateral del consistori. Al contrari, es tracta d’una decisió consensuada amb la Direcció Facultativa de l’obra, així com amb la Inspecció General Educativa, la Direcció General d’Infraestructures Educatives i la Direcció General de Centres Docents, tots organismes depenents de la Conselleria d’Educació. De la mateixa manera, la compensació de dies lectius ha sigut exigida per part de la Conselleria i proposada pels consells escolars dels centres, procés en el qual l’Ajuntament només ha intervingut com a intermediari, realitzant el tràmit administratiu pertinent.

Finalment, tal com va passar al principi de les obres (de març a juny) i com s’estipulava al projecte i al contracte aprovat inicialment, les obres continuaran compatibilitzant-se amb el funcionament de les classes fins a la seua finalització. 

Des d’APM-Compromís agraïm la solidaritat de mares i pares que majoritariament han valorat l’esforç de l’Ajuntament en solucionar aqueta situació.