05 de juliol de 2024

Manises participa en la XVI Trobada Mundial de Ciutats Creatives de la UNESCO

· La localitat de l’Horta Sud es posiciona a Braga (Portugal) com l’única ciutat espanyola en la categoria d’artesania i arts populars

Manises, 5 de juliol de 2024.

Manises ha participat en la XVI Trobada Mundial de Ciutats Creatives, la xarxa cultural internacional que promou la UNESCO, que s’ha celebrat entre l’1 i el 5 de juliol a la localitat portuguesa de Braga, on també han estat representades les localitats de Llíria, Dénia i València, les úniques valencianes que pertanyen a la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO. 

Encara que en la trobada també han participat la resta de Ciutats Creatives espanyoles, Manises és l’única localitat d’Espanya que pertany a la categoria d’artesania i arts populars. Llíria comparteix títol amb Sevilla en l’àmbit de la música. Dénia es troba en la modalitat de gastronomia junt amb Burgos. I l’última incorporació a la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO és València, que es va sumar a la disciplina de disseny, en la qual està també Bilbao. 

La ciutat lusitana de Braga, en aquesta 16 Conferència Anual de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, ha reunit 350 delegacions de més de 100 nacions i ha tingut com a eix central la importància de la joventut en la cultura. L’objectiu d’aquestes trobades entre ciutats que pertanyen al prestigiós organisme internacional és impulsar la cooperació i la col·laboració entre urbs de diferents països situant la creativitat com a motor del desenvolupament urbà sostenible, la inclusió social i la influència cultural. 

La Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO va ser creada l’any 2004 i enguany compleix 20 anys. Va nàixer amb la finalitat d’enfortir les sinergies entre les ciutats que hagen reconegut la creativitat com un factor estratègic per al desenvolupament sostenible, tenint en compte els aspectes econòmics, socials, culturals i mediambientals. A més, treballa en la línia del compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).