05 de desembre de 2023

Manises prepara el Nadal 2023 ple d’activitats festives i culturals

·  El municipi tindrà el tradicional mercat nadalenc, cinema, teatre, concerts i exposicions

Manises, 05 de desembre de 2023.- L’Ajuntament de Manises organitza una sèrie d’activitats durant els mesos de desembre de 2023 i gener de 2024 per a tots els públics, sobretot l’infantil, amb una programació especial de Nadal, que inclou el tradicional mercat nadalenc, cinema, teatre, concerts, exposicions i la cavalcada de Reis amb el seu desplegament de bústies reials, entre d’altres.

El Nadal 2023 de Manises va començar el divendres 1 de desembre amb una gran festa a la plaça Rafael Atard, amb l’encesa de l’arbre per part dels xiquets i les xiquetes del Consell Local d’Infància i Adolescència de Manises (CLIAM). En la celebració, també van actuar el grup de playbacks de Junta Local Fallera de Manises, el Club de Gimnàstica Rítmica Manises i membres de l’Acadèmia Bravo.

El Mercat de Nadal tindrà lloc a la plaça Rafael Atard el 15 de desembre, de 17 a 21 hores, i els dies 16 i 17, amb un horari ampliat des de les 11.30 fins a les 14 h i des de les 17.30 fins a 21 h. L’Auditori Germanies prepara dos cicles de cinema: Cinema de Nadal, amb la pel·lícula La Navidad en sus manos, els dies 15 i 16 de desembre, i Cinema de Reis, amb el film de Pixar Elemental, els dies 2, 3, 4 i 5 de gener.

Pel que fa al teatre, el programa destaca per l’obra Rudolph, el musical, que serà el 17 de desembre, a les 12 hores, i pel Conte de Nadal, una funció prevista per al 26 de desembre, també al migdia, a l’Auditori Germanies. Al mateix espai municipal, se celebrarà el concert de Nadal de L’Artística Manisense, el 23 de desembre, a les 19 hores.

La Casa de Cultura de Manises acollirà una exposició de contes clàssics de Nadal, oberta al públic del 12 de desembre fins al 9 de gener. El 19 de desembre, a les 19 h, es realitzarà el lliurament de premis del XVI concurs de Betlems. A més, el 28 de desembre, a les 12 hores, hi haurà una sessió molt especial de contacontes, amb Pide un deseo, d’Eva Andújar. El grup de Danses i Rondalla Repicó eixirà en ruta per a omplir de nadales els carrers de Manises des de la Casa de Cultura, a partir de les 16.30 hores del 16 de desembre.

Per altra banda, l’Associació de Comerciants de Manises (ASCOMA) organitzarà activitats infantils amb Exponadal, a l’estació de metro Manises, per als dies 27, 28 i 29 de desembre. El mateix dia 29 es farà la VII Sant Silvestre solidària, a les 19 hores, amb eixida i meta a la plaça Rafael Atard (les inscripcions es poden realitzar mitjançant el web).

Cavalcada de Reis i bústies reials

La cavalcada de Reis de Manises de l’any 2024 està prevista pel seu recorregut habitual, amb l’arribada dels Reis d’Orient des de l’estació de metro Salt de l’Aigua, a les 17 hores del mateix 5 de gener, i amb la posterior recepció a la plaça Rafael Atard, on els xiquets i les xiquetes del municipi podran recollir el seu regal, a més de fer-se una foto amb Melcior, Gaspar i Baltasar.

Abans de l’aterratge dels Reis d’Orient, els dies 2, 3 i 4 de gener, en horari d’onze a una, la Missatgera de la Il·lusió estarà preparada per a arreplegar les cartes en diferents ubicacions de la localitat. No obstant això, a partir de l’11 de desembre ja hi haurà instal·lades diverses bústies reials per diferents punt de Manises.

2023 12 06 CARTA REIS ORIENT.pdf