29 de setembre de 2023

Els carrers de Montemayor 2 tindran nom i plaques

· Els noms dels carrers s’han decidit a partir de la proposta dels propis veïns i veïnes

Manises, 29 de setembre de 2023.

L’Ajuntament de Manises, al plenari del mes de setembre celebrat ahir, ha resolt per unanimitat la nomenclatura dels carrers de la urbanització Montemayor 2, donant resposta així a una reivindicació històrica dels veïns i veïnes de la zona.

A Montemayor 2, estan ubicades unes 50 vivendes que van nàixer com a una extensió de la urbanització original Montemayor. Aquestes construccions, pensades en principi com a cases d’equipament, han acabat convertint-se en primeres residències amb una situació legal irregular, la qual cosa ha dificultat el reconeixement de la zona com a urbanitzable i per tant, la nomenclatura dels carrers.

Després de molts esforços per part del consistori, el tràmit ha sigut aprovat a la sessió plenària de setembre. Una vegada finalitzat el termini d’al·legacions, es procedirà a la documentació cartogràfica als organismes corresponents i es notificarà el canvi a Google Maps. D’aquesta manera, s’ha solucionat la problemàtica de l’accés dels serveis a les vivendes.

Per últim, els noms dels carrers s’han decidit a partir de la proposta dels propis veïns i veïnes de Montemayor 2, arreplegant noms que ja utilitzen amb normalitat. Com per exemple, Camí de l’Assagador o Camí dels Depòsits.

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manises, Guillermo Martínez, ha afirmat que després d’estudiar la situació durant els darrers mesos i arreplegar-ne tota la informació referida als noms tradicionals dels carrers rurals, «s’ha contactat amb el veïns i veïnes per demanar autorització per tal de col·locar les plaques a les façanes corresponents i s’ha elaborat un plànol de proposta que ha sigut l’aprovat al plenari». «L’objectiu és ampliar en un futur pròxim la revisió a la resta d’urbanitzacions de Manises per tal de trobar-ne una possible solució», ha afegit Martínez.