28 de abril de 2023

Manises, seu de la XXVIII trobada de cors de l’escola pública

Manises, 28 d’abril de 2023. 

L’Auditori Germanies de Manises ha sigut enguany la seu de la XXVIII Trobada de Cors de l’escola pública de 2023. Una celebració que quedà paralitzada al 2020 per la pandèmia de la COVID19 i que es reprén amb molta força i il·lusió. 


Des de Manises, ha participat el “Cor a cor” amb alumnes de cinqué del CEIP José García Planells. La resta de participants ha sigut alumnat del CEIP Cervantes de Riba-roja, del CEIP El Parque de la Canyada, del CEIP Sant Miquel de Llíria, del CEIP Ausiàs March de Paterna i del CEIP L’Olivera de l’Eliana.

Una jornada repleta de música amb interpretacions dels diferents cors que ha finalitzat amb el dinar de germanor al parc de Els Filtres de Manises.


Amb l’objectiu de potenciar el cant en els centres públics, un grup de professores especialistes en Educació Musical anomenat “AMADÉ-91” (Merxe Botet, Amparo Guardiola, Mª Carmen Jarillo i Vicen Porcar) va decidir en 1992 crear la Trobada de Cors de l´Escola Pública. Van convidar a tots els alumnes a formar part de de el cor escolar sense cap classe de selecció i de manera voluntària, simplement amb aquesta llegenda – “T’agrada cantar i vols aprendre? Participa en el Cor!”.


Entenien que el cor tenia i té un poder integrador i socialitzador, permet que tots els alumnes puguen manifestar-se i créixer personalment a través del cant, desenvolupa la creativitat i sensibilitat, propícia la participació i ajuda a expressar a tots els xiquets i xiquetes les seues emocions.


Amb aquest plantejament i des de les premisses de ‘cantar, conéixer i compartir’, va nàixer fa 31 anys, la Trobada de Cors de l’Escola Pública, que s’ha anat realitzant en diferents localitats fins a la present edició celebrada a Manises.