Manises a 22 de febrer de 2023

L’Auditori “Pepe Sancho” albergarà la Secció del Conservatori Professional de Dansa de València i un Auditori.

La posició d’APM – Compromís davant el tema de l’edifici ara anomenat “Escola Teatre Pepe Sancho” és que la Conselleria acabarà l’edifici que va començar.
Portem tota la legislatura negociant amb la Conselleria de Cultura i d’Educació per a trobar una solució definitiva a un problema que portem arrossegant des de fa 11 anys.
Al llarg de molts mesos les reunions entre Jesús Borràs, alcalde i regidor d’Educació de Manises, la Direcció General d’Infraestructures Educatives i la Direcció General de Formació Professional i Ensenyament de Règim Especial, de la qual depén el Conservatori Professional de Dansa, han estat constants.
No és una declaració d’intencions, ja que dins el programa EDIFICANT la Conselleria de Cultura i d’Educació aprovarà una inversió al voltant de 16 mil·lions d’euros per a què albergue la Secció del Conservatori Professional de Dansa de València i un Auditori.
El procediment serà el mateix que hem portat endavant a centres educatius com l’IES Rodrigo Botet, que està ja en obres des de fa un temps.
Aquest edifici no potser un problema econòmic per a la nostra ciutat, ni ara, ni després, i per això sempre hem defés que la possible solució hauria de ser a cost zero per a la ciutadania.
És una oportunitat única per a Manises i positiva per a tot l’entorn d’aquella instal·lació.
Posem Manises en el mapa de la Cultura i de l’Art i la nostra ciutat comptarà amb dos centres d’estudis superiors, com ara, la futura Escola Professional de Dansa i l’Escola d’Art i Superior de Ceràmica.