15 de desembre de 2022

• Es tracta de l’import més alt que atorga la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports 

Manises, 15 de desembre de 2022. El trinquet municipal de Manises, un dels més grans de la província de València, es remodelarà gràcies a la subvenció que cada any convoca la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports destinada a entitats locals de tota la Comunitat Valenciana. Aquestes convocatòries funcionen per concurrència competitiva i els municipis poden aspirar a un màxim de 200.000 euros, quantia assignada al projecte que l’Ajuntament va presentar el passat mes de juliol.

Aquest inclou millores importants en accessibilitat, seguretat i eficiència energètica, entre altres aspectes fonamentals per adaptar la instal·lació esportiva a les normes federatives, amb l’objectiu d’acollir partides oficials de tots els nivells.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manises, Guillermo Martínez, ha indicat que “han sigut dos anys d’intens treball per preparar un projecte amb la capacitat tècnica adient per poder optar a aquest finançament, i per això vull agrair la seua tasca al personal de les regidories d’Esports i Urbanisme”. “Des de la Regidoria d’Esports hem treballat aquests anys per potenciar la pilota al nostre municipi amb diverses activitats i ens faltava poder dedicar la inversió necessària a un trinquet que volem que siga una referència comarcal i provincial”. 

Un dels aspectes d’aquesta rehabilitació és la reparació o substitució d’elements constructius com el sòl i les parets de la pista i els murs de la façana, així com l’ampliació de la porta de servei que dona accés directe a la pista al carrer de Francesc de Vinatea.

Pel que fa a l’accessibilitat, eficiència energètica i habitabilitat, se suprimiran les barreres arquitectòniques, es canviarà la il·luminació actual per una de led, i es repararan els elements i sistemes constructius degradats associats a l’objectiu de seguretat estructural i adaptació a les normes federatives. 


El trinquet de Manises es va inaugurar l’abril de 1925 i fins el 1964 va ser una instal·lació molt visitada tant per jugadors com per persones aficionades. Després d’una profunda rehabilitació es va tornar a obrir el 1998 amb una partida entre grans jugadors de l’època. Des d’aleshores, ha estat obert i gestionat pel Club de Pilota de Manises, però l’estat en el què es troba el feia incompatible amb la competició d’alt nivell, situació que es revertirà gràcies a les obres que es duran a terme al 2023.