13 de octubre de 2022

Manises participa en la Setmana Europea de les Ciutats i les Regions de Brussel·les

• L’activitat està coorganitzada per la Mancomunitat de l’Horta Sud

Manises, 13 d’octubre de 2022. 

Manises ha participat en la Setmana Europea de les Ciutats i les Regions, que s’ha celebrat a Brussel·les, on ha presentat els seus atractius turístics i culturals. Aquesta activitat està coorganitzada per la Mancomunitat de l’Horta Sud, de la qual Manises forma part. 

El representant de Manises en la Mancomunitat i regidor d’Urbanisme, Rafael Mercader, i el de Promoció de la Ceràmica, Xavier Morant, han format part de la delegació de la Mancomunitat que s’ha desplaçat a la capital europea, on el passat dilluns dia 10 es va celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana.

Una altra de les activitats que han tingut lloc ha sigut la inauguració de l’exposició titulada «Compartint valors. Història i cultura de la comarca de l’Horta Sud» a l’Institut Cervantes de la ciutat, i la taula redona La movilidad sostenible en los municipios como medio para luchar contra el cambio climático, a més d’una visita al Parlament Europeu.

Dins dels actes de promoció de Manises a Brussel·les, la ceramista Mercedes Almazán Alcácer ha dut una xicoteta mostra del seu treball i ha fet demostracions en directe.

Aprofitant el desplaçament de representants de la comarca, s’ha inaugurat també la seu permanent de la Mancomunitat de l’Horta Sud a Brussel·les, activa des del 2020 però que no s’havia pogut obrir oficialment a causa de les restriccions per la pandèmia.

La presència en la capital comunitària té com a objectiu facilitar, tant a la Mancomunitat com als municipis de la comarca, l’accés a programes de finançament europeu i tindre influència en les decisions i reglaments adoptats per la Unió Europea que afecten a la ciutadania de l’Horta Sud.