30 de setembre de 2022

L’Arxiu de Manises publicarà en el núvol prop de 150.000 documents

• La ciutadania podrà consultar en línia aquests fons

Manises, 30 de setembre de 2022.

L’Ajuntament de Manises, a través del seu Arxiu Municipal, posa en marxa un projecte per tal de publicar en el núvol prop de 150.000 documents dels seus fons que es podran consultar de forma interactiva.

El regidor de Modernització i TIC de l’Ajuntament de Manises, Guillermo Martínez, ha explicat que “hem dotat l’Arxiu d’un sistema informàtic que li permet poder gestionar adequadament tota aquesta informació i posar-la a disposició de la ciutadania a través del nou portal basat en tecnologia cloud (núvol)”.

Aquest projecte, llargament esperat, arranca amb dos objectius principals, que són posar a l’abast de totes les persones el treball realitzat per l’Arxiu al llarg dels anys de sistematització i preservació dels documents que contenen informació per a la construcció de la història de Manises, i convidar a tots els manisers i maniseres a participar.

Així, el nou sistema informàtic permetrà consultar els fons amb un mecanisme molt fàcil i intuïtiu perquè es puguen comentar o cedir documents de valor cultural o històric. De la mateixa manera, facilitarà l’accés als documents digitalitzats, especialment uns quants milers de fotografies que necessiten l’actuació dels veïns i veïnes per poder identificar-les o, fins i tot, corregir les dades que les acompanyen.

La previsió de la regidoria és poder publicar el portal amb tota la informació a finals d’any.