15 de setembre de 2022

L’Ajuntament de Manises assumeix la gestió i prestació dels serveis Menjar a Casa i Major a Casa

• Es millorarà el protocol d’urgència i s’ampliarà el perfil de persones usuàries

Manises, 15 de setembre de 2022.

L’Ajuntament de Manises assumeix la gestió i prestació dels serveis Menjar a Casa i Major a Casa, que abans compartia amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. D’aquesta manera, es millorarà el protocol de casos urgents i s’ampliarà el perfil de les persones usuàries.

El regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manises, Carles López, ha explicat que amb la gestió municipal dels dos programes “es garanteix un servei més proper a la població, perquè coneixem les necessitats de les persones, de manera que podem ampliar i millorar la seua atenció de manera personalitzada”.

El servei Menjar a Casa consisteix en el lliurament d’un menú diari de dilluns a divendres, adaptat a les necessitats mèdiques de cada persona. Major a Casa, per la seua part, és una ajuda més completa amb menú tots els dies de la setmana, neteja de vivenda i canvi de roba de llit i tovalloles. D’aquesta manera les persones beneficiàries mantenen una alimentació saludable i els permet continuar al seu domicili i entorn habituals.

Ambdós serveis compten amb una subvenció del 66% per part de l’Ajuntament, amb la qual cosa la persona usuària només ha de pagar un 34% del cost final del servei.

L’assumpció de la competència de la gestió per part de l’Ajuntament facilitarà flexibilitzar i ampliar el servei a col·lectius vulnerables com persones amb problemes de malaltia mental i amb diversitat funcional, sense oblidar a les persones majors.

Aquests serveis estan inclosos dins del contracte-programa de Serveis Socials fins a l’any 2024 i estan cofinançats per l’Ajuntament i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.