02 de juny de 2022

Crònica del Ple Municipal de l’1 de juny de 2022

Manises, 02 de juny de 2022. 

A continuació es presenta un resum dels punts de l’ordre del dia de la sessió plenària ordinària celebrada ahir dimecres 1 de juny. El ple s’ha celebrat de manera presencial i ha sigut retransmès en directe i en obert pels canals oficials de l’Ajuntament de Manises.

Aprovació de l’acta de la sessió anterior del 3 de maig.

Dictàmens de les comissions informatives:

Proposta d’aprovació del I Pla d’Igualtat d’Oportunitats (PMIO). Aprovada amb els vots a favor d’APM-Compromís (5), PSPV-PSOE (4), Podem (2) i PP (5), l’abstenció de Ciutadans (3) i el vot en contra de Vox (1).

Proposta Ordenança específica reguladora de les ajudes dirigides a fomentar la igualtat efectiva entre dones i homes. Aprovada amb els vots a favor d’APM-Compromís (5), PSPV-PSOE (4) i Podem (2), l’abstenció de PP (5) i Ciutadans (3) i el vot en contra de Vox (1).

Proposta de Modificació dels estatuts del Consell Municipal d’Esports de Manises. Aprovada amb els vots a favor d’APM-Compromís (5), PSPV-PSOE (4), Podem (2), Ciutadans (3) i Vox (1) i els vots en contra de PP (5).

Proposta del grup municipal Ciutadans Manises per a estudiar la conveniència de la instal·lació de càmeres de vigilància per a evitar actes vandàlics i augmentar la seguretat ciutadana. Rebutjada amb els vots en contra dels grups APM-Compromís (5), PSPV-PSOE (4) i Podem (2) i els vots a favor de PP (5), Ciutadans (3) i Vox (1).

Proposta del grup municipal Vox per a l’habilitació d’espais per a l’estacionament públic a Manises. Rebutjada amb els vots en contra dels grups APM-Compromís (5), PSPV-PSOE (4) i Podem (2) i els vots a favor de PP (5), Ciutadans (3) i de Vox (1).

Per raons d’urgència es debat una moció del grup Ciutadans sobre la denegació de la cessió d’un aula per a un curs de formació gratuït dirigit a la Policia Local de Manises. Rebutjada amb els vots en contra dels grups APM-Compromís (5), PSPV-PSOE (4) i Podem (2) i els vots a favor de PP (5), Ciutadans (3) i de Vox (1).

S’informa al Ple de les Resolucions adoptades per Alcaldia (de la 1675/2022 a la 2243/2022)

La sessió ha finalitzat amb un torn de precs i preguntes.