28 de octubre de 2021

• Fins al 15 de febrer de 2022 la prova serà gratuïta, a partir d’aquest moment, la ciutadania estarà obligada a assumir el cost de la prova

Manises, 28 d’octubre de 2021.

L’Ajuntament de Manises comença la campanya de registre censal caní municipal per a tindre identificats a tots els gossos de la localitat.

El cens serà voluntari i gratuït del 15 d’octubre al 15 de febrer per a persones propietàries de cans que estiguen empadronades a Manises. Passada aquesta data, la prova de l’ADN serà obligatòria i baix cost de 40 €. De no ser realitzada aquesta prova, la persona propietària de l’animal assumirà el risc de ser multada amb sancions de fins a 250 €.

“Amb la instauració de l’ADN caní aconseguirem identificar als propietaris de mascotes que no compleixen amb les seues obligacions i mantindrem els carrers de la nostra localitat netes. Hem d’obtindre primer les mostres de tots els cans registrades per poder, més endavant, controlar els propietaris irresponsables de mascotes que no es fan càrrec dels seus excrements”, ha afirmat el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manises, Rafael Mercader. “A més, es tracta d’una petició històrica de la ciutadania que està més prop de ser una realitat“, ha afegit Mercader.

Gràcies a aquest registre, podem identificar i localitzar a l’animal en cas de pèrdua, i identificar actes que atempten contra el seu benestar com el maltractament o l’abandó. A més, gràcies al cens caní municipal per ADN, és possible identificar a les persones propietàries incíviques que no recullen els excrements i fomentar així hàbits responsables sobre pertinença d’animals, ajudant a mantenir els nostres carrers més nets.

És obligatori tindre a la mascota inscrita en el Rivia ja que utilitzant la seua base de dades, es facilitarà un val al domicili de les persones propietàries mitjançant una carta amb un codi de barres personal i intransferible. La carta pot rebre’s fins al 15 de febrer, de no ser rebuda, pot ser sol·licitada a partir del 10 de gener de 2022 en l’OAC (Oficina d’Atenció Ciutadana) de Manises on li entregaran el val amb el qual li realitzaran la prova gratuïta a la seua mascota.

Els vals es presentaran en les clíniques veterinàries de Manises on es realitzarà la prova indolora i la identificació de cans haurà de ser tant per microxip homologat com per patró d’ADN, localitzant així de manera única a cada animal.

Es lliurarà una xapa amb un codi QR per a col·locar-li a l’animal on hi haurà la informació necessària sobre la prova. Per a realitzar-la és necessari portar per a totes les gestions el Passaport d’Identificació de l’Animal (Rivia) i el DNI de la persona propietària.

A partir d’aquest moment, el teu gos serà maniser, estarà identificat per ADN i relacionat genèticament amb tu. Ara més que mai, cuidem de les nostres mascotes, cuidem de la nostra ciutat. Manises REGUAPA.

La campanya informativa per a la ciutadania conté banderoles en els fanals, cartelleria diferent, vídeos, quizz de preguntes i respostes, adhesius, díptics i una presentació de la campanya que tindrà lloc al novembre i en la qual s’explicaran els objectius i tot el procediment d’instauració de l’ADN caní que comença per tindre el control dels animals censats.