Manises, 17 de juny de 2021. 

Una delegació de l’Ajuntament de Manises formada per l’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis, el regidor de Turisme, Àngel Mora i el regidor de Promoció de la Ceràmica, Xavier Morant, han visitat hui la localitat de Dénia per tal de reforçar la candidatura de Manises com a Ciutat Creativa de la UNESCO en la modalitat d’Artesania i Arts Populars.

Dénia va ser reconeguda a l’any 2015 com a Ciutat Creativa de la Gastronomia per la UNESCO. Des de Manises es considera que la unió entre gastronomia i ceràmica creen un lligam indestriable i, per eixe motiu, es presenta hui a Dénia el llibre “Plats de Manises” que engloba tant les receptes més típiques maniseres com l’artesania ceràmica de taula on van emplatades aquestes 27 receptes.

La candidatura de Manises a Ciutat Creativa de la UNESCO continua recavant avals i, en aquesta ocasió, han sigut tant l’alcalde de Dénia, Vicent Grimald com el regidor de Cultura de la localitat, Raúl García de la Reina, i l’equip tècnic de l’oficina Creativa els qui han mostrat el seu interés per donar a conéixer la tradicional ceràmica de Manises, reconeguda internacionalment.

A la reunió de treball que ha tingut lloc aquest matí, s’ha arribat a l’acord de crear sinèrgies entre ambdues ciutats amb la possibilitat d’exposar una mostra de plats ceràmics combinada amb receptes de les dos localitats. El consistori maniser també ha presentat l’opció de dur a terme un showcooking amb producte típic de Dénia emplatat en les millors vaixelles dels ceramistes manisers.

“Que la gastronomia i la ceràmica fan un bon maridatge, està més que clar”, ha afirmat contundentment el primer edil de Manises, Jesús Borràs i Sanchis, qui a més a més, també ha agraït “de tot cor” aquest gest que ajuda a impulsar aquest repte davant un organisme internacional com ara la UNESCO.