• La ruïnosa gestió dels populars té com a conseqüència directa que el consistori maniser abone la quantia dictada per l’última sentència judicial sobre el pàrquing de San Cayetano

Manises, 18 de juny de 2021. 

L’Ajuntament de Manises continua tirant de caixa per a fer front a l’herència dels diferents projectes faraònics del Partit Popular que buiden les arques municipals. Després de conéixer la sentència desfavorable, l’equip de govern (APM-Compromís, PSOE i Podem) ha anunciat que el consistori abonarà a la mercantil Estacionaments Urbans els 8.649.000 euros per la liquidació i els interessos de l’aparcament de San Cayetano, situat al barri del Carmen. En concret 6.664.000 euros corresponen a la liquidació de l’obra, 1.385.000 euros als interessos i uns 600.000 euros a un préstec demanat per fer front a les obres de millora i condicionament de la instal·lació. A més a més, encara queda pendent de resolució un recurs de l’empresa Estacionaments Urbans qui reclama 460.000 euros de benefici industrial, la qual cosa augmentaria la quantia a pagar per part del consistori maniser.

Els fets es remunten a l’any 2010 quan el govern del PP va inaugurar l’aparcament i va començar a cobrar-li un cànon a l’empresa gestora i aquesta va reclamar un reequilibri econòmic per les pèrdues als dos anys d’obrir.  En 2013 la mercantil va renunciar a la gestió de la infraestructura i l’ajuntament va iniciar, un any després, la rescissió del contracte. Llavors començaren els litigis que han acabat donant la raó a Estacionaments Urbans.

Des de 2015 el govern de progrés ha intentat mitigar els efectes d’una possible condemna milionària que finalment s’ha produït. L’ajuntament ha guardat durant tots aquests anys una part rellevant dels diners del superàvit per a fer front al pagament d’aquests 8’6 milions d’euros. Fonts de l’equip de govern han recordat que en aquell moment l’alcalde del PP, Enrique Crespo, -ara en presó pel cas Emarsa- va manifestar que el pàrquing no li costava diners a l’ajuntament i que l’objectiu que perseguien era «invertir en projectes que milloren la qualitat de vida dels nostres veïns». Ara, segons les mateixes fonts del nou govern municipal, «la ciutadania de Manises no podrà comptar amb eixos 8’6 milions del superàvit que es destinaran a pagar el deute amb l’empresa de l’aparcament. Tot per la inoperància dels populars en impulsar un negoci ruïnós per a Manises».

Recordem que durant els últims 6 anys de legislatura s’han reduït els preus de l’aparcament de San Cayetano deixant inclús la primera hora gratuïta la qual cosa ha millorat la qualitat de vida del barri i de les persones que acudeixen a l’Hospital de Manises.

Des d’APM-Compromís lamenten la mala gestió del PP a la vegada que ens preguntem pels projectes que podriem haver desenvolupat amb aquets diners.