FINS EL 10 DE DESEMBRE ES PODEN DEMANAR LES SUBVENCIONS QUE DONA L’AJUNTAMENT DE MANISES

16/11/2020

L’Ajuntament de Manises ha publicat les llistes provisionals de persones beneficiàries de les ajudes a xicotetes empreses i persones autonònomes que atorga el consistori. Les persones interessades poden fer al·legacions en els propers dies abans de que la llista siga definitiva. A més, el consistori ha decidit allargar el termini de sol·licitut fins el 10 de desembre, per la qual cosa, les persones o empreses que encara no haguen demanat l’ajuda estan a temps de fer-ho. 

Pots consultar el llistat en el següent enllaç: https://bit.ly/38Sokz7

Què son aquestes ajudes?

L’Ajuntament ha destinat una partida pressupostària de 250.000 euros dirigida directament a actuar sobre les persones físiques i jurídiques més afectades per la COVID-19 amb l’objectiu d’evitar que s’originen conseqüències econòmiques i socials irreversibles per als habitants del municipi.

Es tracta de que es produïsca, al més prompte possible, una reactivació de l’economia local, evitant que l’impacte econòmic i social es prolongue en el temps. Aquestes subvencions aniran destinades a suportar part de les despeses fixes que han hagut d’esmenar els comerços malgrat la situació i a les despeses ocasionades després de l’obertura en haver d’adoptar mesures i fer inversions en materials i complements sanitaris: condicionament del local per a adaptar-se a les exigències de seguretat, lloguer, compra de material de protecció i desinfecció, etc.

Qui pot demanar l’ajuda?

La quantia de la subvenció en cap cas superarà els 600 euros per sol·licitud. Podran ser beneficiaris les persones físiques o jurídiques, legalment constituïdes, que duguen a terme les activitats empresarials o comercials en l’àmbit territorial del municipi de Manises i que hagen suspés l’activitat a conseqüència de les mesures adoptades pel Real Decret 463/2020, de 14 de març o, en cas de mantindre l’activitat, haver reduït la facturació corresponent al mes anterior a la sol·licitud de l’ajuda en, almenys, un 50 per cent respecte de la mitjana facturada en el semestre natural anterior a la declaració de l’estat d’alarma.

Com pot demanar-la?

Les sol·licituds es presentaran únicament per mitjans telemàtics, mitjançant tràmit normalitzat en la Seu electrònica de l’Ajuntament de Manises. La justificació de les ajudes es realitzarà en el mateix moment de la sol·licitud i l’abonament d’aquesta es realitzarà una vegada complits i justificats documentalment els requisits establits i les despeses afectes a la subvenció.