25/09/2020

A continuació es presenta un resum dels punts del dia de la sessió plenària celebrada el passat dijous 24 de setembre. El ple s’ha celebrat de manera presencial i ha sigut retransmés en directe i en obert pels canals oficials de l’Ajuntament de Manises.

Aprovació de les actes de les sessions anteriors dels mesos de 25 de juny i 30 de juliol de 2020.

Dictàmens de les comissions informatives:

Donar compte de la resolució d’Alcaldia per la qual s’aproven les línies fonamentals del Pressupost de l’Ajuntament de Manises per a 2021.

Donar compte del recurs de reposició contra el dictamen de la Comissió Informativa d’Hisenda, Economia i Administració General de 22 de juliol de 2020 sobre Expedient 1/2020 de modificació RTP.

Donar compte del recurs de reposició contra el dictamen de la Comissió Informativa d’Hisenda, Economia i Administració General sobre aprovació de l’II Pla d’ordenació de personal.

Proposta d’Aprovació del Compte General de l’exercici econòmic 2019 de l’Ajuntament de Manises. La proposta s’ha aprovat amb els vots a favor del grup municipal APM-Compromís (6), PSOE (4) i Podemos (2); els vots en contra del Partit Popular (5) i VOX (1) i l’abstenció del grup Ciutadans.

Més tard s’ha donat pas a les propostes dels regidors i grups polítics:

Nomenament del representant del grup municipal PSOE per al Consell Agrari Municipal, que ha sigut aprovada amb els vots a favor de APM-Compromís (6) i PSOE (4) i l’abstenció de la resta de partits.

Proposta del grup municipal Ciudadanos Manises per la qual es reclamen mesures de garantia per a la seguretat i la convivència dels ciutadans enfront de l’ocupació il·legal d’habitatges. Aquest punt ha sigut rebutjat amb els vots en contra del grup APM-Compromís (6), PSOE (4) i Podemos (2) i els vots a favor del Partit Popular (5), Ciudadanos (3) i VOX (1).

Finalment, s’ha donat pas a altres assumptes que havia de resoldre el Ple per raons d’urgència:

Moció presentada pel Grup Municipal Socialista amb motiu del Dia Internacional Contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Xiquetes i Xiquets, aprovada amb els vots a favor de APM-Compromís (6), Partit Popular (5), PSOE (4), Ciudadanos (3), Podemos (2) i l’abstenció de VOX.

Moció presentada pel Grup Municipal Partit Popular per a sol·licitar la reobertura dels consultoris auxiliars de El Carmen i Xiprerets. Aquesta proposta ha sigut rebutjada amb els vots en contra del grup municipal APM-Compromís (6), PSOE (4) i Podemos (2) i els vots a favor del Partit Popular (5), Ciudadanos (3) i VOX (1).

Moció presentada per l’actual equip de govern (APM-Compromís, PSOE i Podemos) per a la millora del servei sanitari a la ciutat amb la dotació dels recursos suficients per als veïns. Aquesta moció ha sigut aprovada amb els vots a favor del grup APM-Compromís (6), PSOE (4), Podemos (2) i VOX (1) i l’abstenció del Partit Popular (5) i Ciudadanos (3).

La sessió ha finalitzat amb un torn de precs i amb la informació al Ple de les Resolucions adoptades per Alcaldia (de la 2509/2020 a la 2871/2020).