L’Ajuntament col·labora en aquesta iniciativa amb el vistiplau de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ)

Manises, 2 de setembre de 2020.

L’Ajuntament de Manises, juntament amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, han emprat més de mig miler d’ovelles per a l’aprofitament de pastures, herbes, i altres restollades en el llit d’El Barranquet, amb l’objectiu de netejar la zona de cara a la temporada pluvial de tardor.

Es tracta d’una iniciativa posada en marxa a principis del mes de juliol i el benefici del qual ha sigut mutu tant per al consistori com per a la ramaderia responsable, que ha trobat en aquesta zona abundant pastura per a donar menjar al seu ramat durant aquests dos mesos.

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha sigut l’organisme encarregat d’emetre un permís favorable relatiu a la sol·licitud de pastura d’oví en terrenys municipals. Així doncs, la neteja i l’aprofitament de la pastura facilitarà la corredoria d’aigua durant els períodes de pluges torrencials que se solen succeir ara a la tardor, i s’evitaran així inundacions i estancaments.

La ramaderia “Manuel Arjones”, localitzada en el terme municipal de Paterna, ha dut a terme l’aprofitament d’aquestes pastures juntament amb el pastor Miguel Ángel Sanfélix Royo, responsable de dirigir a les 540 ovelles de raça serraneta, procedents de Terol, per a aquesta àrdua tasca que, sens dubte, han complit amb matrícula d’honor. En el tram que abasta el barranc, l’Ajuntament ha instal·lat un punt d’aigua per als animals. Després d’acabar la jornada, el ramat torna a descansar a la seua mallada a Paterna i així dia rere dia fins que finalitzen la seua comesa durant aquest mes de setembre.

Manises hace uso de la ganadería para mantener a ralla la vegetación de El Barranquet

  • El Ayuntamiento colabora en esta iniciativa con el visto bueno de la Confederación Hidrográfica del Júcar (CHJ)

Manises, 2 de septiembre de 2020. El Ayuntamiento de Manises, junto con la Confederación Hidrográfica del Júcar, han empleado más de medio millar de ovejas para el aprovechamiento de pastos, hierbas y demás rastrojeras en el término de El Barranquet, con el objetivo de limpiar la zona de cara a la temporada pluvial de otoño.

Se trata de una iniciativa puesta en marcha a principios del mes de julio y cuyo beneficio ha sido mutuo tanto para el consistorio como para la ganadería responsable, que ha encontrado en esta zona abundante pasto para dar de comer a su rebaño durante estos dos meses.

La Confederación Hidrográfica del Júcar ha sido el organismo encargado de emitir un permiso favorable relativo a la solicitud de pasto de ovino en terrenos municipales. Así pues, la limpieza y el aprovechamiento del pasto facilitará la correduría de agua durante los periodos de lluvias torrenciales que se suelen suceder ahora en otoño, y se evitarán así inundaciones y estancamientos.

La ganadería “Manuel Arjones”, localizada en el término municipal de Paterna, ha llevado a cabo el aprovechamiento de estos pastos junto con el pastor Miguel Ángel Sanfélix Royo, responsable de dirigir a las 540 ovejas de raza ojinegra, procedentes de Teruel, para esta ardua tarea que, sin duda, han cumplido con matricula de honor. En el tramo que abarca el barranco, el Ayuntamiento ha instalado un punto de agua para los animales. Tras acabar la jornada, el rebaño regresa a descansar a su majada en Paterna y así día tras día hasta que finalicen su cometido durante este mes de septiembre.