Manises, 3 d’agost de 2020.

Manises albergarà del 18 al 23 d’agost a la Casa de Cultura diferents muntatges i exposicions florals que ompliran la ciutat de color i d’una bellesa especial.

Es tracta d’un esdeveniment per a ajudar al sector floral dels nostres territori, que lamentablement enguany s’ha vist afectat per la cancel·lació de les falles 2020 i l’absència d’esdeveniments florals, incloses les festes de la majoria de les poblacions valencianes.

El projecte, plantejat per l’Associació Nacional de Floristes i l’Associació de Productors i Venedors de Flores de Mercaflori que finançarà la Diputació de València, inclou una vintena de muntatges de grans dimensions en diferents municipis de la província, sota el títol “Racons florals per a tots”.

Més de 200 floristes vinguts de tots els racons d’Espanya ajudaran aquest estiu a recuperar la primavera perduda durant el confinament. L’esdeveniment serà de lliure accés per als veïns i veïnes del municipi i cada treball serà realitzat per un equip de 10 floristes i un cap de grup. Els dies 18, 19 i 20 d’agost es realitzarà el muntatge de l’exposició, el qual també estarà obert al públic perquè tothom puga gaudir d’aquesta creació única i irrepetible. Durant els tres següents dies (21, 22 i 23), es podrà visitar l’exposició ja finalitzada.

L’Associació Nacional de Floristes és una associació sense ànim de lucre l’objectiu del qual és fomentar la cultura floral i donar major visibilitat a la professió florista utilitzant aquest tipus d’esdeveniments. La suspensió de les Falles d’enguany ha pogut suposar unes pèrdues al voltant de 5 milions d’euros per al sector, segons l’estimació de l’Associació Professional de Flores, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana.